Синоптикът Петър Янков пред “Труд”: 30 000 гръмотевици ударили България за ден

Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

Френският президент Макрон поздрави премиера Борисов за 24 май Двамата лидери взаимно си честитиха изборните победи и си пожелаха успех в управлението

Френският президент Еманюел Макрон поздрави от свое име и от името на френския народ по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май по телефана премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресслужбата на министерски съвет.

Двамата лидери взаимно си честитиха изборните победи и си пожелаха успех в управленските дела. Макрон отбеляза, че за него ще е висока чест да работи с премиера Борисов. Той изрази желание сътрудничеството между България и Франция да продължи да се задълбочава в интерес на развитието на двете икономики.

Тема на разговора беше предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през следващата година. Френският президент изтъкна, че страната му е готова да окаже подкрепа както на екипите ни за подготовка, така и по отношение на приоритетите на самото председателство. Обсъден беше и мигрантският въпрос, като премиерът Борисов посочи, че през последните шест месеца натискът по границата ни е почти нулев. Това по думите му се дължи на предприетите мерки и охранителното съоръжение. Борисов покани Макрон да посети българската граница и лично да се увери в ситуацията.
Министър-председателят Борисов подчерта, че европейската интеграция продължава да е неотменим приоритет за страната ни и че България ще подкрепя общоевропейските решения за просперитета на ЕС. В края на разговора президентът Макрон покани премиера Борисов да посети Франция, като изрази очакване това да стане в най-скоро време.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.