Максималните температури днес ще са между 28 и 33 градуса

Днес ще е предимно слънчево. Краткотрайни следобедни превалявания може да има само на места в планините. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, в София - около 28, информира БТВ.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

През почивните дни температурите ще се повишат с 1-2 градуса и максималните ще са предимно между 30 и 35. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни над западните и планинските райони. В по-късните часове на неделния ден ще завали в Западна България.

В началото на следващата седмица ще започне по-съществена промяна на времето. В понеделник в Западна България температурите ще се понижат, ще бъде с превалявания, докато на югоизток ще остане все още горещо и предимно слънчево. По-късно през деня и на отделни места в Източна България ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури. Във вторник ще се понижат температурите и в югоизточната половина от страната. Ще е ветровито, с променлива облачност и на отделни места с превалявания от дъжд. В сряда вятърът ще отслабне, ще е предимно слънчево и пак ще се затопли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето