Максималните температури утре ще са между минус 3 и 2 градуса

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде облачно. Разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони. В Северна България ще превалява сняг, в Горнотракийската низина - дъжд и сняг, а по Черноморието - дъжд. Ще духа умерен, главно в Източна България временно и силен североизточен вятър.

Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните- между минус 3° и 2°. През нощта срещу сряда, с понижението на температурите, в по-голямата част от страната валежите ще са вече от сняг и ще се усилят. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН)

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 7°. В сряда снеговалежите в страната ще продължат. По-съществени и на повече места ще са те в Южна България и в Предбалкана. Вятърът ще остане от североизток, по Черноморието и от север - с него ще застудява. До вечерта дъждът навсякъде ще премине в сняг. С усилването на вятъра ще се създадат условия за виелици и навявания, особено в Североизточна България. В четвъртък, след временно отслабване, на места и спиране на валежите, от юг отново ще завали сняг.

В много райони температурите ще са почти без дневен ход. В петък валежите навсякъде ще спрат, вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса. Студено време, с минимални температури предимно между минус 12° и минус 7°, дневните – между минус 7° и минус 2°. През почивните дни сутрешните температури ще са ниски, дневните слабо ще се повишат. В планините и планинските райони ще има и слънчеви часове, но в равнинната част от страната ще бъде с инверсионна облачност или мъгла. В неделя вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде слаб до умерен. По-късно през деня облачността отново ще се увеличи, но ще се задържи без валеж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България