Максималните температури утре ще са между 2° и 7°

Утре над западната половина от страната ще е предимно слънчево, сутринта на отделни места в равнините ще се образува мъгла.

Над Източна България ще има по-значителни увеличения на облачността, там ще духа слаб до умерен северен вятър.

Максималните температури ще са между 2° и 7°. Това съобщи за „Фокус” дежурният синоптик Мартина Цветанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще има променлива, по-често значителна облачност. Вятърът ще е до умерен от север. Максималните температури ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в западната половина от страната ще бъде предимно слънчево, а в източната- ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа умерен, по високите части до силен вятър, предимно от север. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

През следващите дни ще има променлива, по-често значителна облачност.

В неделя привечер и през нощта срещу понеделник на отделни места, главно в планинските райони ще превали слаб сняг. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който в Дунавската равнина временно ще се усилва.

Температурите ще се повишават и във вторник минималните в по-голямата част от страната ще са между 0° и 5°, а максималните - между 9° и 14°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето