Максимални температури до 8 градуса днес

Над страната ще има променлива облачност

На 1 януари над страната ще има променлива облачност, над много райони често намаляваща до слънчево. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България временно силен северен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух.В първия ден на 2020 г. сутринта минималните ще са между минус 3 и 2 градуса. После прогнозата е да достигнат максимални стойности от 3 градуса в София и между 3 и 8 градуса в останалите области. По нашето Черноморие вятърът от север предстои да се усили. Но в първия ден на 2020 г. пак ще има слънчеви часове.

В планините първата сутрин на Новата година започва с повече облаци. На места може да превали и слаб сняг. Не подценявайте силният до бурен вятър от север. Може да има заледявания по планинските пътища. Към обяд слънцето ще е по-настоятелно. Максимална температура на 1200 метра около 0 градуса, на 2000 метра -7 градуса. Слънчев ще е 1 януари над по-голямата част от Централна и Западна Европа. Облачно време предстои над Британските острови, Северозападна Франция и Полша. Подобна е прогнозата и за Източна Европа.

Важно за тези, които посрещат Новата година в Сърбия и Северна Македония: там е в сила жълт код за силен вятър и опасност от поледици, информира БТВ. Предупреждение за студено време е обявено и в почти цяла Гърция. На 2 и 3 януари времето в страната ще е предимно слънчево. В петък преди обяд на места в равнините и котловините се очаква ниска облачност или мъгла. Към края на тази и в началото на следващата седмица на места ще превалява слаб сняг.

Коментари

Задължително поле