Малайзийци искат да строят магистрала у нас

Компанията Eonmetall Group Berhad има интерес да изгради пътя от Русе до Велико Търново

Вече са водени разговори за концесия

Фирмата проучва и проекта за втори мост над Дунав при Русе

Малайзийска компания има интерес да построи магистралния участък между Русе и Велико Търново. Това стана ясно след среща между представители на фирмата Eonmetall Group Berhad и областният управител на Русе Галин Григоров.

Към трасето има инвеститорски интерес и най-вероятно то ще бъде дадено за изграждане и стопанисване впоследствие на концесия, заяви регионалният министър Петя Аврамова още преди няколко месеца. Освен малайзийската фирма интерес към построяване на отсечката имат и китайски компании. За разлика от азиатските си конкуренти обаче последният каниддат няма да се нужда от държавни гаранции за проекта. Очаква се построяването на трасето да струва между 1 и 2 млрд. лв.

Малайзиската фирма има интерес и към други проекти у нас. Представители на Eonmetall Group Berhad са проучвали и възможностите да построят втори мост над Дунав при Русе, за възстановяване на дейността на летището в село Щръклево и за изграждане на най-големия в страната логистичен център. Компанията има над 35 години опит в изграждане на инфраструктурни проекти в Азия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции