Малкият Любчо, който трогна хиляди българи, се докосна до планината

Необичаен подарък получи малкият Любчо, чиято съдба трогна хиляди българи. Той се появява по-рано на този свят, тъй като пиян шофьор блъска бременната му майка в осмия месец и баща му. Той губи родителите си веднага, а грижите за него поемат баба му и дядо му, които за него са целият свят. Любчо се ражда с детска церебрална парализа.

Историята му докосна хиляди и за две седмици по сметката на Любчо бяха преведени над 180 хиляди лева, които ще бъдат използвани за рехабилитация. И въпреки че Любчо не си пожела нищо за Коледа, получи хиляди подаръци.

„Знам, че им струва много като усилие, време и ангажимент, но е прекрасно, просто прекланям глава пред тях за инициативата”, коментира бабата на Любчо пред БТВ.

Един тях обаче е по-различен. Екипът на „ Към върха" - доброволците, които помагат на деца в неравностойно положение да се докоснат до планината, подаряват на Любчо един непознат и вълшебен за него свят.

„Като по чудо докторите спасиха детето и аз винаги казвам, че моето момиченце – Невенчето, ми подари Любчо, за да имаме повод и причина да живеем”, казва Саня Христова, баба на Любчо.

Заедно с Любчо екипът на "Към върха" качи още много деца в неравностойно положение, а в деня на снега съоръженията бяха безплатни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България