Малки художници от Монтана спечелиха 18 награди в Румъния

18 награди от конкурса "Цветовете на есента ", проведен в град Липова в Румъния, донесе в България студио "РениАрт " - Монтана. Школата по изобразително изкуство на талантлива художничка и педагожка Рени Петрова от години подготвя млади таланти, които печелят с творбите си престижни отличия у нас и в чужбина.

Преди дни в северната ни съседка жури с председател проф. д-р. Анда Тамаш присъди първо място на картините на Мелани Тодорова и Изабел Спасова, а рисунки им бяха отпечатани и в каталога на конкурса. Второ място завоюваха Магдалена Тонева, Силвия Аврамова, Анита Пъкова и Магдалена Иванова. Още 12 даровити деца от Монтана получиха почетни дипломи за представените си произведения.

За безспорния си принос към престижния детски конкурс сертификат бе присъден на Рени Петрова -  ръководител и създател на студиото по изобразително изкуство. Тя изказа специална благодарност към колегите си Таня Василева и Мариана Тодорова, които имат заслуга за подготовката на децата за участие в конкурса в град Липова. Отличията бяха връчени на малките художници на тържествена церемония в зала „Кутловица” в Монтана.

Коментари

Задължително поле