Малко бременни хора Българският Хелзинкски комитет проспа новината и гузно мълчи

Британското външно министерство е поискало от ООН да смени в документите на организацията термина „бременни жени“ с „бременни хора“, за да се включват и транссексуалните, написа в. „Сънди таймс“, позовавайки се на източник от Форин офис, предадоха световни агенции.

„Решително подкрепяме правото на живот на бременните жени и искаме Комитетът по правата на човека на ООН да не лишава от това право бременните транссексуални“, казва прессекретарят на ведомството, цитиран от вестника. Британското външно министерство предлага да се внесе изменение в Международния пакт за граждански и политически права на ООН, за да може в категорията на бременните да бъдат включени и транссексуалните.

Според „Таймс“ във Великобритания има регистрирани само два случая на забременели транссексуални досега. Британското правителство обсъжда и възможността човек да може самостоятелно да променя пола си в личните си документи без медицинско потвърждение. През август т.г. гражданите на Канада получиха възможността да записват в паспортите си „неутрален“ пол, припомня ТАСС.

Това е положението, уважаеми читатели. Но Комитетът по правата на човека на ООН не бива да спира дотук. Какво става с положението на „малко бременните“, на „наполовина бременните“ и на току-що забременелите? Нямат ли и те права и дали не става въпрос за дискриминация.

Учудва ни при този сериозен демарш на Форин офис защо мълчи, направо спи Българският Хелзинкски комитет? Къде са родните блюстители на граждански и човешки права? Или може би за тях се отнася Ботевото „Кой си ти, що плачеш? Мъж ли си, жена ли, или хермафродит – звяр или риба?“.
В допълнение – ООН трябва бързо да се произнесе и за непорочното зачатие на транссексуалните.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Оон е дискриминационно организация, пледираща за неравнопоставеност на нормалните спрямо обратните.
    Няма да е зле България да преосмисли позицията си спрямо оон. Дано тръмп им ореже здраво бюджета на тези ненужни търтеи.

  2. Ludite umora nemat! Ala de sa psihiatrite? Ili shte zakrivame psihiatriata kat medicinska specialnost. Bog da ni dava vera i sili da ustoim na taa duhovna napast !

  3. Molia, po voprosa za bremennostta na transsexualnite da ne razpalvame voobrazhenieto na mladezhite – tui sa zheni, det se pravat na mazhe vo krevata, no po star navik sa krashnali s nekoi mazhkar, za uzhas na ,soprugata’

    1. Не са жени дет се правят на мъже, а седерасти като фифилота споделящи евроатлангическите ценности на плевнелиев.

  4. Господин Енчев, когато полунаполовина забременеете, можете да поставите въпроса.
    Препечатвате от парцал и съответно сте на нивото му. Ако си бяхте направили труда да проверите източниците, можеше да си спестите кафявотиите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.