"Мама миа!" гастролира пет вечери в Летния театър във Варна

Култовият спектакъл "Мама миа!" ще се играе в пет последователни вечери -на 29,30, 31 август и на 1 и 2 септември в Летния театър във Варна. Никой не е ангажирал най-атрактивното място на открито край морето за едно и също нещо повече от 2 пъти, посочи Живко Ботев, мениджър маркетинг и реклама на Софийската опера и балет.

Звездите на мюзикъла Весела Делчева, Ники Сотиров и Деница Шопова се срещнаха с представителите на медиите в града. От премиерата си на 18 юли м.г. досега "Мама миа!"е представян 32 пъти -най-много в София, и на летния фестивал"Белоградчишки скали".Тази година турнето на спектакъла започва на 24 август в Албена за 50-годишния юбилей на елитния курорт, след това е във Варна и след 10 септември в Античния театър в Пловдив. А богатият летен репертоар на Софийската опера и балет превръща културния туризъм у нас от мечта в реалност.

Само за фестивала "Вагнер-Магура" са продадени над 200 билета на чужденци извън страната. Очаква се специално за него да пристигне публика от Сан Франциско, Австралия, каза мениджърът.Той допълни, че годишният финансов оборот на операта с директор акад.проф.Пламен Карталов, който е и режисьор на зрелищния спектакъл"Мама миа!", е равен на сбора от приходите на всички останали сценични изкуства, които се правят у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони