Мама миа, Джиджи!

Italy's goalkeeper Gianluigi Buffon greets fans at the end of the WC 2018 football qualification match between Italy and Spain on October 6, 2016 at the Juventus stadium in Turin. The match ended on a 1-1 draw. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

 

Големият любимец на цяла Италия Джанлуиджи Буфон усети на свой гръб яростта на медиите след световната квалификация с Испания (1:1). Стражът и капитан на „скуадра адзура“ бе разкъсан за неприсъщата за него грешка в 55-ата минута, довела до гола на Витоло.

Изданието „Тутоспорт“ написа „Мама миа, Джиджи!“ във връзка с гафа на опитния страж.

На свой ред „Гадзета дело спорт“ допълни „Буфон, това е позор“, но в материала вестникът смекчи вината на 38-годишния вратар на „Ювентус“.

„Дори и най-добрите може да се случи. Какво да кажем за Буфон? Нищо, защото постиженията му говорят достатъчно, но не можем да пренебрегнем една колосална грешка.“

От своя страна самият Буфон не пропусна да разясни ситуацията през второто полувреме: „След година и половина ще си спомня за тази ситуация и ще се посмея. Но, ако подобно нещо се случи отново след два или след двайсет дни, нямам да имам много поводи за смях. Прекалено дълго мислех как да изчистя топката, за да не попадне у Витоло. И това доведе до гол в нашата врата. За радост след това успяхме да намерим играта си, което не ни се удаваше в първия час. Тази среща трябва да ни послужи да урок, защото през първото полувреме действахме прекалено плахо.“

След последния съдийски сигнал всички съотборници на стража застанаха зад него и го защитиха, а сред тях бе и Даниеле де Роси, авторът на изравнителното попадение за Италия.

Далеч по-големи неприятности имаше нападателят Грациано Пеле. Играчът на китайския „Шандонг“ бе изваден от групата за предстоящия мач с Македония. Причината е, че снажният футболист не е подал ръка на селекционера Джампиеро Вентура при смяната си в 60-ата минута.

„Тези неща се случват във футбола - обясни Вентура.- Смятам, че Грациано беше бесен по-скоро на себе си за начина си на представяне в мача.“

Самият футболист побърза да се извини след двубоя за постъпката си, но въпреки това ще гледа по телевизията предстоящия мач в Скопие.

Другата новина от лагера на Италия е свързана с контузения Рикардо Монтоливо, чието място ще бъде попълнено от полузащитника на „Торино“ Марко Бенаси.

6299

В другите срещи от групата Албания надви Лихтенщайн с 2:0 у дома, а Израел надигра Македония с 2:1 като гост.

Много драми и емоции имаше и на световната квалификация Исландия-Финландия. Хитът от Евро 2016 взе измъчен успех с 3:2, дошъл в добавеното от съдията 4-минутно продължение.

Победният гол за „викингите“ бе твърде съмнителен, а гостите от Хелзинки претендираха, че топката изобщо не е преминала голлинията. В крайна сметка реферът Свейн Моен зачете попадението на Рагнар Сигурсон. Успехът изкачи „сините“ на второ място в групата с 4 точки, колкото има и лидерът Хърватия.

„Шахматистите“ от своя страна нанесоха първа и много болезнена загуба в историята на Косово. Първото домакинство за най-новия член на ФИФА завърши с поражение с 0:6. Хеттрик за гостите заби Марио Манджукич, а Матей Митрович, Иван Перишич и Никола Калинич довършиха косоварите.

В други зрелищни двубои наравно 2:2 завършиха Австрия - Уелс и Турция-Украйна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят