Мама мия! Каква Русия? Отивайте в Сибир!

Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон е с различни на цвят ръкавици.

Недоволните италиански фенове подлудиха социалните мрежи след загубата на техните любимци от Швеция с 0:1 в първи бараж за класиране на Мондиал 2018.

"Мама миа! Каква Русия? Отивайте в Сибир!", беше най-популярният коментар на привърженик на Ботуша.

"Адзурите" се сгромолясаха в Стокхолм, където Швеция взе ценна победа, макар и с доза късмет. В 62-ата минута Якоб Йохансон вкара единственият гол, след удар, който рикошира в Даниеле де Роси преди да влезе неспасяемо във вратата на Джанлуиджи Буфон.

"Главният рефер Джунейт Чакър беше прекалено мек с домакините - каза Джампиеро Вентура, селекционерът на Италия. - Счупиха носа на Леонардо Бонучи преди да е изтекла и минута от мача. На подобно ниво реферът трябваше да бъде много по-внимателен".

Самият Бонучи стисна зъби и игра цял мач със счупен нос.

"Съдията трябваше да го изгони - каза бранителят. - Немислимо е Италия да не се класира за световното в Русия".

"Адзурите" не са пропускали Мондиал от далечната 1958 година, когато шампионатът на планетата бе именно в Швеция.

Но по време на баража в Стокхолм, късметът определено не беше на страната на гостите. Освен попадението, което инкасираха след рикошет, гредата предотврати гол за Италия след удар на Матео Дармиан. Халфът Марко Верати пък пропуска реванша в понеделник, заради натрупани жълти картони.

"Свършихме половината работа - каза Яне Андерсон, селекционерът на Швеция. - Победата не дойде незаслужено. Имаше много физически единоборства и спечелихме повечето от тях. Съдията в никакъв случай не ни е помогнал".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят