Манолова за приетите промени в Гражданския кодекс: Победа срещу монополите

Снимка: Архив

Гражданите отбелязаха една много важна победа срещу монополите, колекторите и частните арбитражни съдилища. Тази победа стана възможна благодарение на доброто взаимодействие между гражданите, омбудсмана и Народното събрание. Това каза на брифинг в парламента омбудсманът на Р България Мая Манолова по повод приетите промени в Гражданския процесуален кодекс.

„Искам да благодаря на депутатите от различни цветове за три неща. Затова, че защитиха гражданите и правото им да решават споровете си в легитимен, нормален, държавен съд, а не да бъдат рекетирани от частни съдилища и че ги освободиха от бремето на огромните юрисконсулстски възнаграждения“, посочи тя и допълни, че благодари на депутатите и за това, че не са се подали на корпоративния натиск, на който са били подложени през последните дни и месеци.

„Макар и в последните дни на този парламент направиха едно добро на българските граждани“, подчерта Мая Манолова. Тя специално благодари на правната комисия и нейния председателя Данаил Кирилов за това, че са удържали на натиска на различни лобисти. „Законът беше приет по начина, по който го внесох като омбудсман“, каза още Мая Манолова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

    1. Питаш така подигравателно защото сигурен съм че не си ял попарата на частен съдебен съдия(изпълнител).Тогава друг коментар щеше да направиш.

  1. Прав е Венелин.А и Мая винаги е била най-активният депутат в НС.Като омбудсман тя отново бе креативна и защитаваше интересите на гражданите.Ето,че успя с позицията си.От това ще спечели и тя самата за в бъдеще,ако реши да става нещо повече

  2. Адмирации за най успешният политик за днешно време Мая. Манолова.Тя показва как трябва да се работи- поклон

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.