Манолова срещу център за деца с увреждания, ГЕРБ брани проекта

Мая Манолова нарече изграждането на център за деца с увреждания “пари, хвърлени на вятъра”.

Столична община осигури 732 хил. лева за дома

Изказване на Мая Манолова, че средствата за изграждане на център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства са “хвърлени пари на вятъра” в Драгалевци, стана повод за остра реакция от страна на ГЕРБ-София. “Г-жо Манолова, парите за деца с увреждания не са пари, хвърлени на вятъра.

Това са пари и подкрепа, от които тези деца и техните семейства имат огромна нужда. Днешното ви искане да се спре изграждането на такъв център в кв. “Драгалевци” е не само лицемерие, то е срамно. Вместо да търсите сензация, да бяхте потърсили информация, която е публична и всеки, който се вълнува от тази тема, трябва да я знае”, заявиха от ГЕРБ-София.

От там припомнят, че Столична община осигури 732 хил. лв. безвъзмездни средства от оперативна програма “Региони в растеж” за изграждане на два центъра за подкрепа на 190 деца с множествени увреждания и техните семейства. Предстои основен ремонт и преустройство на старата сграда, в която се намираше дом за деца лишени от родителски грижи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.