Манфред Вебер към Бойко Борисов: Убеден съм, че ще продължите да защитавате интересите на България

Председателят на Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер поздрави лично председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за изборната победа на партията в неделя. Вебер изтъкна, че победата на най-голямата дясна партия в България е била изключително важна за ЕНП и за целия Европейски съюз с оглед на сложната ситуация в Европа и в света. Той заяви, че победата на ГЕРБ е победа над популизма.

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП се обърна към Бойко Борисов с думите, че Борисов е доказал, че е истински европейски политик. „ГЕРБ изпълнява поетите ангажименти и българските граждани им гласуваха заслужена подкрепа. Вие и Вашият екип държите на обещанията си. Като премиер на България ще продължите да получавате подкрепа от Европа“, категоричен бе Манфред Вебер.

Вебер пожела бързо сформиране на българско правителство. Според председателя на Групата на ЕНП в ЕП политическата стабилност в страната ни ще гарантира предвидимост в дългосрочен план и сигурност за инвестициите. „Управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов ще гарантира стабилността и предвидимостта на България като партньор на ЕС“, заяви още Манфред Вебер.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на Манфред Вебер за огромната лична подкрепа, която е оказал на партията по време на предизборната кампания. Борисов подчерта, че България е част от обединена Европа и ще продължи да следва своя европейски път на развитие.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България