Марадона: В „Барса“ започнах с наркотиците

Argentina's legendary ex-footballer Diego Maradona gestures as he speaks during the Soccerex Asian Forum on developing the business of football in Asia on May 4, 2015 at the King Hussein Convention Center in the Dead Sea resort of Shuneh, west of the capital Amman. AFP PHOTO / KHALIL MAZRAAWI

Футболната легенда Диего Марадона призна, че е започнал да взема наркотици още като играч на „Барселона“. Аржентинецът бе част от каталунския гранд от 1982-ра до 1984-та. Тогава Дон Диего е 24-годишен.

„Това беше най-голямата грешка в живота ми - довери Марадона в интервю за италианския Канал 5. - Наркотиците убиват. Вече 13 години съм чист и ако не бях спрял, щях да умра. Просто имах късмет...“.

Марадона за пореден път изрази възхищението си към своя сънародник Лео Меси.

„Голяма работа, че няма световна титла! - възкликна Марадона. - Аз съм на 56 години и не съм виждал по-добър друг играч от него.“

Междувременно Меси вкара пореден гол - за успеха на „Барса“ над „Реал Сосиедад“ с 5:2. Аржентинецът се разписа от дузпа, а останалите попадения бяха дело на Денис Суарес (2), Арда Туран и Луис Суарес.

„Денис е играчът, който може да замени Андрес Инисеста - каза треньорът на победителите Луис Енрике. - Той е още млад и трябва да се развива, но е на правилния път. За нас Иниеста е като Хари Потър, защото той прави магията.“

С тази победата и след 1:0 в първия двубой каталунците се класираха на полуфинал за Купата на краля. За 2 години и половина начело на клуба Луис Енрике превърна отбора в краля на плейофите. Под негово ръководство „Барса“ игра в 16 елиминационни двубоя (11 за Купата на краля и 5 в Шампионската лига). В тях тимът се оказа губещ само веднъж - през миналия сезон в най-комерсиалния клубен турнир. Тогава каталунците отпаднаха от „Атлетико“ (Мадрид) на 1/4-финал.

Часове след триумфа на „Барселона“ бе теглен жребият за полуфиналите за Купата на краля. Каталунците се разминаха с „Реал“, но двата тима могат да се срещнат на финала в турнира. Неймар (на снимката) и съотборниците му се изправят срещу „Атлетико“ (Мадрид), а Кралския клуб среща „Селта“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят