Маргарита Бритен прекосява редовно океана заради д-р Емилова

Плодолечението спасява жената от тежки болести

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Oт 20 години българката Маргарита живее в Едмънд, щата Оклахома. За удивителните ефекти от плодове, чай и мед научила от приятелка и веднага решила да посети медицинския център. Имала вече насрочена дата за операция заради два възела на щитовидната жлеза. При ръст 165 см имала моменти, когато кантарът заковавал на 89 кг. Обичайно Маргарита тежала 59 кг и този рязък скок я потискал. От години страдала от хроничен колит, в по-късен етап се установила и хеликобактерна инфекция. Сънят й бил нарушен, нивата на кръвното налягане „играели“ и често я изваждали от ритъма на всекидневието.

При изследванията в медицинския център на д-р Емилова се установили още омазняване на черния дроб, дефицит на витамин Д3 и стафилококова инфекция в носната кухина. Години наред Маргарита приемала десетки медикаменти, много антибиотици, но ефект върху болестите нямало. За това решила, че една по различна система, извън коловоза на официалната медицина, може да е точно нейния верен път към здравето. Спомня си, че при първото идване при д-р Емилова я водела силна вяра във възможността да се избави от бремето на килограмите и стряскащите диагнози.

Първите 20 дни глад направила през 2015 г. След шестия ден на захранването си заминала за САЩ, твърдо убедена, че казва на центъра само довиждане, а не сбогом. И че през океана ще пренесе наученото от лекарката и нейния екип. А то, според Маргарита, може да се определи само с една дума- злато. И не пести похвалите за организацията на работа, отношението към пациентите и невероятните резултати, постигнати с лекота. Определя д-р Емилова като всеотдаен и човеколюбив специалист, на когото е дала цялото си доверие.

Още при първата програма жената почувствала подобрение. Движела се с лекота, спяла по-спокойно, резултатите от изследванията показали подобрение. Две години преди да посети медицинския център, Маргарита преминала към вегетарианско хранене. Но според д-р Емилова, приемът на хапчета „с шепи“ потискал силите на организма да отхвърли болестите. Медикаментите прибавяли вредна химия, вместо да помагат. От 3 години Маргарита е веган. Не натрапва своя стил нито на съпруга си, нито на сина и снахата. Но впечатлено от промяната й, семейството на сина само решило преди две години да е на вегетарианска храна. Маргарита и съпругът й консумират основно салати, бобови храни, булгур, плодове и зеленчуци, основно органик продукция.

Жената посещава редовно медицинския център и е убедена, че само при създадените в него условия може да проведе програмата с максимален ефект. Участва във всички занимания за двигателна активност, но най любими са й китайската гимнастика и разходките за запознаване с лечебните свойства на диворастящите растения. Част от упражненията, които всяка сутрин д-р Емилова играе с пациентите, Маргарита започнала да прави със съпруга си и упоритите му ставни болки намалели чувствително.

Вече четвърта година не само не взимам никакви лекарства, но дори не мога да погледна хапчета, разказва тя. При д-р Емилова лекувам и тялото, и душата си и мисля, че за всичко, което прави, заслужава да има много по-добри условия.

При последния си престой в медицинския център (през април т. г.) Маргарита вече е свалила 30 кг, голяма част от тях мазнини, тежи 59 и изглежда перфектно. Възлите на щитовидната жлеза са с намалени размери, кръвното е стабилизирано, черният дроб е в норма, сънят се е върнал.

Най-бавно отстъпва хеликобактерната инфекция, за която д-р Емилова е препоръчала прием на ПроВиотик- сравнително нова родна продукция, в която пробиотичните вещества са добити от кокиче. Маргарита усетила бързо ефектите на убиващата патогените биологично активна терапия и ще продължи с нея до пълно отзвучаване на упоритото заболяване.

 

Зеленчуци на пара с киселец и чеснов сос

(2 порции)

s-10-2Продукти:

200 г броколи, 200 г сладки картофи, 100 г моркови, 200 г картофи, 1 едра връзка киселец, чесън, червен пипер, риган, кимион, мащерка, щипка сол.

Приготовление:

Зеленчуците се нарязват, овалват в подправките и подреждат в тенджерка върху уред за готвене на пара тип "Ветрило". Предварително се добавя достатъчно вода на дъното. Сваряват се на пара за около 30 мин. След това се покриват с листата киселец и пак се захлупват, докато листата се задушат и омекнат.

Рецептата е на Веселин Станков - консултант-сътрудник в медицинския център на д-р Емилова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве