Маргарита Попова: От десетилетия партиите повтарят едно и също

Снимка: Архив

„От десетилетия партиите повтарят едно и също винаги преди избори, пишат програми, всеки има социален акцент, всеки говори, че ще се справи с корупцията. И когато минат изборите, нещата се повтарят – нищо не се случва.“ Така коментира бившият вицепрезидент Маргарита Попова пред БТВ предизборните обещания от последните дни на водещите партии у нас.

„Нищо не искам да ги съветвам, искам да ги видя, те трябва да знаят какво говорят“, добави тя.

„Неизчистени избирателни списъци, купуване на гласове – средата няма да бъде променена за 2 месеца“, убедена е Попова.

По думите й за сегашните проблемите с машинното гласуване е трябвало да се мисли много по-рано.

Попова стана зам.-председател на Българската стопанска камара в деня, в който предаде поста на Илияна Йотова.

„Път назад не виждам. За момента не виждам вариант да бъда отново министър на правосъдието на ГЕРБ, но човек не знае какво ще му се случи в живота“, каза Попова и допълни, че се радва много да види проф. Огнян Герджиков като премиер.

По повод отношенията си с бившия президент Росен Плевнелиев бившият вицепрезидент заяви, че не е имала проблем с него. Тя категорично отрече твърденията на Плевнелиев, че последните месеци от мандата си двамата почти не са общували.

„Аз съм работила с всички и съм си изпълнявала задълженията, определени в конституцията“, каза тя.

Попова опроверга и твърденията, че някога е била част от лобита и икономически модели.

„За разлика от други хора, които много приказваха за модела „Кой“, но не приказваха за други модели, които са огледален образ на популярния в обществото модел „Кой“. Не приказваха, защото бяха част от него“, заключи Попова.

„Всеки подрежда живота си по различен начин. При мен има битова, психологическа промяна, промяна в обкръжението, но това са нещата, които аз преживявам. Новата си работа сигурно ще обикна, както обичах работата си като вицепрезидент. Тя ще бъде свързана със защита интереса на бизнеса. Колегите са много любезни, помагат ми да навляза“, сподели още Попова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. „Аз съм работила с всички и съм си изпълнявала задълженията, определени в конституцията“, каза тя………………Едно безлично недоразумение без собствено мнение в политическият живот на страната …………….. 5 години получаваше заплата и плюскаше от парите на данъкоплатците без да свърши абсолютно нищо в полза на хората. …………И побърза да се потопи във ваната с мангизите “ с помощта на колегите“…………

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.