Нетаняху заяви, че ще започне преговори за съставяне на силно ционистко правителство

Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Маргарита Попова: С разделение и омраза до никъде няма да стигнем

Вицепрезидентът Маргарита Попова призова за национално единение и загърбване на противопоставянето и омразата в обществото.

„На народа му омръзна от вътрешна война. Ако не си оправим къщата и ако не седнем да се помирим, ако тази институция в следващия си мандат не успее да направи това, чакат ни тежки времена и никой няма да очаква нищо смислено от нас“, заяви Попова на последната годишна пресконференция на президентския екип на „Дондуков“2.

„Всяко емоционално преживяване на различни факти и слухове води до тежки разстройства на културата в обществото. Надявам се следващата администрация добре да запомни това, да се побратими с реалността и да работи с добри очи за България“, каза вицепрезидентът. Очакват ни избори и нова президентска администрация, очаква ни ново служебно правителство и нов редовен кабинет след няколко месеца. Затова анализът със здраво стъпили на земята крака е необходим, каза тя.

Най-важното послание за хората, които ще дойдат след нас: разделението в обществото е първият проблем, който мъчи снагата на държавата и обществото ни години наред. То ни съпровождаше години наред. Разделението означава поредица от тежки социални конфликти, тежки противопоставяния, за които не се търси съгласието, а излишно противоборство, нараняване душите на хората и пречки да реализират живота си, така както те желаят.

Не можем да говорим просто така, плувайки по повърхността, за стабилност в политическата ни система. Имаме проблеми със стабилността на политическата система и обществото. Не можем да стигнем далеч, ако не преодолеем проблемите с омразата и агресията, които са реална последица от разделението в обществото.

„Даваме ли си сметка кой има полза от това, кой го подклажда, кой иска да го залива омраза от сутрин до вечер от екрани, студия и печатни издания? Това нашенска вътрешна работа ли е или не съвсем?“, попита Маргарита Попова.

Често говорим за липсата на чувство за справедливост у хората. Справедливостта е свързана с личната отговорност у всеки, само че когато сме разделени на групи, справедливостта се размива. Не очаквайте справедливост от партийните централи – особено когато са пред избори те са в смислена или безсмислена конкуренция, посочи вицепрезидентът.

„Разделението води до мафиотизиране на обществото и няма как да продължаваме да си говорим за структурни реформи в правосъдието. Стига толкова структурни реформи, нужно ни е да живеем в сговор. Халът на народа ни не е добър и никой не е в състояние да заблуди хората, че преживяват нещо друго в последното десетилетие и, че ни чака много красиво бъдеще“, заяви Попова.

По думите й, чакат ни тежки времена, които няма как да преодолеем с разделение, омраза и агресия – всеки срещу всеки до никъде няма да стигнем.

„Посланието към партиите: как смятат да я караме? Да четем отново едни и същи програми и предварителни заявки, че този с онзи не може да управлява?“, попита още тя.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. а със тебе ли бе педерас смотан- кои сте вие и ти кои представляваш – изрод мръсен- капут си ти

  2. Омразата вие политиците я създадохте , между вас и българския народ .. Вие за . 28 . години ограбихте България .. Всички който сте били във властта от .. 1989 .. до .. 2017 .. От президенти те , до най ниските етажи на властта .. Това са виновниците за тази тежка национална катастрофа .. Това са престъпниците който ограбиха за . 28 . години България .. Крали като за световно , и сега не могат да се съдят едни други .. Съдиите ги оправдават заради тлъстите комисиони който им дават .. Всяко село , град , знаят кой ги ограби , само МВР.. СЪД .. не знаят .. Затова е този омраза между .. престъпниците във властта . и бедния окраден от тях народ.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.