Марешки: Искаме да събудим този парламент, не може да се занимаваме с дребнотемия

Снимки: Денислав Стойчев

Няма нагласа за предсрочни избори, заяви лидерът на "Воля"

Искаме да събудим и да приземим този парламент, защото не може да се занимаваме с дребнотемия месеци наред, при положение че съществените проблеми на хората – бедността, проблемите в здравеопазването и образованието, остават встрани. Това каза председателят на партия „Воля“ Веселин Марешки по БНР, аргументирайки решението на политическата формация да напусне парламента.

„Занимават ни с дребнотемието кой ще бъде начело на листата на БСП, кой от политическите измамници от „Обединени патриоти“ ще води тяхната листа. Ние искаме да алармираме, да ги събудим, да ги приземим и да им кажем – или работите, или този парламент е изчерпан“, каза още Марешки.

„Идеята е да има разговори, да осветим още повече всеки един от политическите играчи. И когато обществото има нагласа за промяна, най-лесният начин е да се направят предсрочни избори. Към днешна дата обаче няма такава нагласа“, заяви лидерът на "Воля".

„В момента е колебанието – да тласнем страната в хаос и безвремие в едно временно правителство, или да продължим да натискаме правителството, премиерът Борисов да светне синята лампа не само за своята партия, но и за политическите измамници от малкия му коалиционен партньор. В това виждаме засега по-силната наша роля. Най-лесното е да се тръгне на предсрочни избори“, отбеляза Веселин Марешки.

„Вярвам в това, че едната партия, която иска да остане на политическия терен – ГЕРБ, има разум и ще озапти малкия си коалиционен партньор да не се занимава с далавери“.

Веселин Марешки обяви, че предстоят консултации с ГЕРБ, след което от „Воля" окончателно ще решат дали ще ревизират решението си и ще се върнат към дневния ред на парламента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика