Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Мариана Бояджива: „Дейността на жените в БСП е част от гръбнака на партията“

„Дейността на жените в БСП е част от гръбнака на партията“, заяви народният представител Мариана Бояджиева от „БСП лява България“ след проведеното заседание на хоризонталната структура.

Жените-социалистки приеха план за работата си през 2017г. „Обединението на жените-социалистки в България, което е с над 7000 членове, организирани в 232 клуба, има за своя основната цел отстояване равнопоставеността на половете в обществения живот и в БСП. Тази цел намира своето отражение и в приетия план за действие през 2017 година, в който са залегнали мероприятия, очертаващи основните каузи, които отстояват жените – социална защита, закрилата на децата, преодоляване на неравностойното заплащане на труда по пол, защита срещу насилието над жени и деца и търговията с човешки живот“, обобщи направените от клубовете предложения Мариана Бояджиева, която е заместник-председател на Обединението.

Членовете на ОЖС направиха оценка и на участието си в предизборната кампания на Румен Радев и Илияна Йотова. „Отворена към проблемите на хората, позитивна и ангажирана – такава бе кампанията, която ние проведохме в подкрепа на кандидат- президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова“, така Мариана Бояджиева характеризира преминалата победна кампания.
В своите изказвания на разширеното заседание нейните колеги се поздравиха за постигнатите успехи и очертаха бъдещите си цели. Преобладаващо бе мнението, че успехът на тези избори се дължи и на заявената съпричастност към общественозначими проблеми на национално и местно ниво, в отстояването на ясни и конкретни решения за по-добър живот.

Представителките на клубовете в страната споделиха добри практики от своята работа и предстоящи планове за следващата година. Търсене на нови подходи при решаване на проблемите на младите семейства, родителската общност, както и браншовите структури в секторите на образованието и здравеопазването, подобряване и разширяване на връзките с НПО, занимаващи се с джендър проблематиката, са сред основните предложения на клубовете.

„Напълно подкрепям предложението да започнат срещи на жените- общински съветници и представители в местната власт с народните представители за намиране на решения на наболели проблеми“, каза Бояджиева. Тя уточни, че формулирането на предложения към документите на местната и държавна власт е част от реализирането на програмата на обединението за подкрепата за политиките, предлагани от БСП.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете