На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Мариана Тодорова: АБВ изгради авторитет на интелигентна, диалогична и дисциплинирана формация

В парламента АБВ изгради авторитет на интелигентна, диалогична и дисциплинирана формация, предлагахме множество идеи, отстоявахме каузи и успявахме там, където разумът и аргументите можеха да надделеят. Това каза от парламентарната трибуна Мариана Тодорова в декларация от името на ПГ на АБВ.

„Ако обещаваме неосъществими политики и мерки, и се водим предимно от популизма ще бъдем системно пращани на избори и на референдуми, които ще придобият друг смисъл на наказателни акции“, коментира тя. „Не успяхме да променим внушението, че политиката, обществото и общественото благо са несъвместими понятия“, посочи Мариана Тодорова.

„В началото се търсеше консенсус и съгласие, но отново се появи конфронтацията, противопоставянето, обидите“, поясни тя и допълни, че стремежът към диалог в този парламент постепенно е изчезнал. „Дали от прекалена самоувереност и от нежелание за усложнявания не се възприе идеята на АБВ да се създаде експертен съвет по законодателство, който да подобрява качеството на текстовете и да изглажда законодателните несъвършенства“, обясни Мариана Тодорова.

Според нея честа практика е била законопроектите да бъдат приемани не според смисъла и полезността им, а според политическата тежест на групата, която ги предлага. „Много от тях се не се реализираха само, защото са внесени от малки формации“, поясни Тодорова.
Тя благодари на председателя на НС Цецка Цачева, че е успяла да успокоява страстите в зала и пожела успех на всички парламентарни групи. „Нека бъдем по-големи реалисти, да бъдем смирени и да не разочароваме хората“, каза още Мариана Тодорова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.