Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 23 януари

Съдът глоби свидетели по делото за убийството в Борисовата градина

Обилен снеговалеж затвори Айфеловата кула в Париж

София ще има „Зелен здравословен коридор“ Проектът ще се реализира на територията на столичния район „Надежда“

Община Пловдив купува частния терен на площада Парите ще бъдат изплатени за две години

100 миньори са блокирани под земята в косовска мина

Сърбия обеща на България пречиствателна станция край Босилеград Министър Нено Димов се срещна със сръбския си колега Горан Триван в Димитровград

Русия загърбва Съвета на Европа

10 години затвор за 75-годишна турска журналистка, публикувала секретен документ

Мъжът, посегнал на униформен в София: Полицаят падна сам

Учебните занятия в област Стара Загора се възобновяват на 23 януари

Елена Йончева: Обвинението, че съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно

Стотици бойци на ИДИЛ се предадоха на САЩ, прехвърлят ги в американска военна база

„Барса“ взе играч, страдащ от секс контузии

Роналдо: Измамник съм

Мариана Тодорова: АБВ изгради авторитет на интелигентна, диалогична и дисциплинирана формация

В парламента АБВ изгради авторитет на интелигентна, диалогична и дисциплинирана формация, предлагахме множество идеи, отстоявахме каузи и успявахме там, където разумът и аргументите можеха да надделеят. Това каза от парламентарната трибуна Мариана Тодорова в декларация от името на ПГ на АБВ.

„Ако обещаваме неосъществими политики и мерки, и се водим предимно от популизма ще бъдем системно пращани на избори и на референдуми, които ще придобият друг смисъл на наказателни акции“, коментира тя. „Не успяхме да променим внушението, че политиката, обществото и общественото благо са несъвместими понятия“, посочи Мариана Тодорова.

„В началото се търсеше консенсус и съгласие, но отново се появи конфронтацията, противопоставянето, обидите“, поясни тя и допълни, че стремежът към диалог в този парламент постепенно е изчезнал. „Дали от прекалена самоувереност и от нежелание за усложнявания не се възприе идеята на АБВ да се създаде експертен съвет по законодателство, който да подобрява качеството на текстовете и да изглажда законодателните несъвършенства“, обясни Мариана Тодорова.

Според нея честа практика е била законопроектите да бъдат приемани не според смисъла и полезността им, а според политическата тежест на групата, която ги предлага. „Много от тях се не се реализираха само, защото са внесени от малки формации“, поясни Тодорова.
Тя благодари на председателя на НС Цецка Цачева, че е успяла да успокоява страстите в зала и пожела успех на всички парламентарни групи. „Нека бъдем по-големи реалисти, да бъдем смирени и да не разочароваме хората“, каза още Мариана Тодорова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.