Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

Мариана Тодорова: АБВ изгради авторитет на интелигентна, диалогична и дисциплинирана формация

В парламента АБВ изгради авторитет на интелигентна, диалогична и дисциплинирана формация, предлагахме множество идеи, отстоявахме каузи и успявахме там, където разумът и аргументите можеха да надделеят. Това каза от парламентарната трибуна Мариана Тодорова в декларация от името на ПГ на АБВ.

„Ако обещаваме неосъществими политики и мерки, и се водим предимно от популизма ще бъдем системно пращани на избори и на референдуми, които ще придобият друг смисъл на наказателни акции“, коментира тя. „Не успяхме да променим внушението, че политиката, обществото и общественото благо са несъвместими понятия“, посочи Мариана Тодорова.

„В началото се търсеше консенсус и съгласие, но отново се появи конфронтацията, противопоставянето, обидите“, поясни тя и допълни, че стремежът към диалог в този парламент постепенно е изчезнал. „Дали от прекалена самоувереност и от нежелание за усложнявания не се възприе идеята на АБВ да се създаде експертен съвет по законодателство, който да подобрява качеството на текстовете и да изглажда законодателните несъвършенства“, обясни Мариана Тодорова.

Според нея честа практика е била законопроектите да бъдат приемани не според смисъла и полезността им, а според политическата тежест на групата, която ги предлага. „Много от тях се не се реализираха само, защото са внесени от малки формации“, поясни Тодорова.
Тя благодари на председателя на НС Цецка Цачева, че е успяла да успокоява страстите в зала и пожела успех на всички парламентарни групи. „Нека бъдем по-големи реалисти, да бъдем смирени и да не разочароваме хората“, каза още Мариана Тодорова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете