Мариета Георгиева: Институциите реагираха бързо и адекватно на бомбените заплахи в училищата

Кадър: БНТ

"Институциите реагираха бързо и адекватно на бомбените заплахи в училищата", каза пред БНТ заместник-министърът на образованието Мариета Георгиева.

"Още през март, когато имаше отново такива заплахи в училищата, беше създадена междуведомствена работна процедура, която определя поведението и действието в случай на заплаха от взривни устройства в сгради с обществено предназначение, в които има струпване на много хора. Ето защо сега имахме доста адекватно и бързо действие на всички институции в изпълнение на разписаните стъпки. По тази причина нямаме прекъсване на учебния процес. Бяха извършени необходимите проверки от страна на органите на реда и съответно не бяха установени никъде съмнителни предмети или вещи без надзор или ясен произход. След подписване на констативен протокол учебният процес беше продължен", уточни тя.

Георгиева съобщи, че от Министерството на образованието са изпратили писма до регионалните управления, в които напомнят за процедурата, която трябва да бъде спазвана в такива случаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование