Десетки сръбски звезди се сбогуваха с Шабан Шаулич

Земетресение с магнитуд 7,7 беше регистрирано на югоизток от Еквадор

Мона Гочева: Секциото ми беше по спешност

Вижте от птичи поглед строителството на NV Tower в София (ВИДЕО)

Ремонтират с 400 000 лева домашния социален патронаж в Търново Одобреният проект за основната реконструкция е по програма „Красива България“

Цветанов: Ако се отсеят фалшивите ТЕЛК-ове от истинските, ще можем да намерим допълнително финансов ресурс за пенсионната система

Млади катерачи от НСА блеснаха в Загреб

Дюната на къмпинг „Смокиня“ е безвъзвратно унищожена, установи експертна проверка

Задържаха двама в момент на кражба в Търново Злосторниците опитали да задигнат 20 метра ограда

Фермерски пазар, мобилни експозиции и нестинари на Осмия Национален събор на овцевъдите

Мъжът на Клои Кардашиян не съжалява за изневярата

Пернишки полицаи разкриха депо за крадени авточасти и автомобили Трима са задържани за незаконната дейност

Главен асистент от Стопанска академия и футболен съдия е кандидат за председател на Комисията по финансов надзор Милен Митков е един от най-добрите експерти в областта на застраховането

25 членове на кабинета на Тереза Мей заплашват да напуснат заради Брекзит

Иззеха над 200 литра контрабанден алкохол в Павликени

Мариета Райкова е новият шеф на спецсъда

Съдия Мариета Райкова е новият административен ръководител на Специализирания наказателен съд, реши съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Нейната кандидатура бе подкрепена от 11 кадровици, само председателят на ВКС Лозан Панов гласува против двете кандидатури – на Райкова и на Мария Карагьозова. Отсъстваха Олга Кирелска и Даниела Марчева.

Мариета Райкова до момента беше един от заместник-председателите на спецсъда, познава достатъчно добре както естеството на работа, така и проблемите, заради което кадровиците решиха да й гласуват доверие. Освен това тя е била подкрепена от мнозинството от спецсъдиите на общото им събрание през януари.

Конкурентът й – съдията от Софийския районен съд Мария Карагьозова, не получи нито един глас както от ВСС, така и от Общото събрание.

Мариета Райкова е родена на 15.07.1969 г. в гр. Павликени. Завършва СУ „Климент Охридски“ през 1993 г. В периода 1995 -1996 г. работи като юрисконсулт. От 10.02.1997 г. до 13.04.2006 г. е следовател в Столична следствена служба. На 14.04.2006 г. година Мариета Райкова встъпва в длъжност „съдия“ в Софийски районен съд. От 23.09.2013 г. до 06.07.2015 г. е командирована да изпълнява длъжността „съдия“ в СГС, Наказателно отделение. На 28.07.2014 г. встъпва в длъжност „съдия“ в Специализиран наказателен съд; С решение на ВСС, взето по протокол №35 от заседанието, проведено на 19.09.2017 г. Мариета Райкова е повишена на място в ранг „съдия във ВКС и ВАС“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.