Марина Кискинова: Аз съм като Малечка Палечка

25-годишната певица и актриса е изненадана от бързината, с която се случват нещата в живота й

Певица, актриса, модел, а отскоро - и моден дизайнер. Това е накратко биографията на Марина Кискинова, която все по-често срещаме по различни форуми у нас. Така беше и преди броени дни на Sofia Fashion Week, където Марина откри със свое изпълнение вечерта, посветена на висшата мода, облечена в рокля на София Борисова. В началото на годината я видяхме и на конкурса "Лейди Юнивърс", и на "Златна игла 2017".

Макар да носи "страшната" фамилия Кискинова /"кескин" означава лют, остър, суров, неотстъпчив/, крехката миловидна девойка, висока само 1,61 м и тежаща 45 кг, никак не прилича на човек с тежък характер. През февруари е навършила 25 години, но все още мисли, че е на 15-16. Така и изглежда - като тийнейджърка.

- Марина, повече певица или повече актриса си?

- Пея от 6-годишна, след това съм свирила на кларинет и на пиано в музикалното училище в София. Бях няколко месеца в Бъркли колидж в САЩ, след това се върнах, за да довърша музикалното си образование. Миналата година завърших НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов - актьорство за драматичен театър. Така че бих казала, че и музиката, и актьорството са ми любовта на живота. И професията - чувствам се еднакво и музикант, и актьор.

- Родителите помагат ли ти по някакъв начин?

- Те са художници и дизайнери, баща ми се занимаваше с мебелен дизайн, а майка ми - с мода. Може би от нея съм наследила това да си измислям дрехите. Всъщност съм израснала в нейното ателие. Тя е създател и собственик на модна къща "Сезони" - Мария Дженева. Преди малко повече от десетина години това беше една от най-големите модни къщи у нас и аз от дете познавам проф. Любомир Стойков покрай майка ми.

- Това обяснява защо редовно участваш в организираните от него модни прояви - "Златна игла" и "Модна икона".

- Срещнахме се случайно преди 2-3 години на едно ревю, познахме се и оттогава поддържаме връзка. Много съм му благодарна, че ми дава възможност да се изявявам. От самото начало повярва в мен и ми подаде ръка, което е много ценно за един млад човек.

- Смяташ ли да се развиваш като актриса?

- Играла съм в сериала "Секс, лъжи и телевизия" в една от главните роли на младите момичета, в няколко други филма, в една чужда продукция. Вероятно през есента ще излязат още два филма с мене, български, в които имам "бутикови" роли - в единия играя младо момиче, в другия - себе си. Преговарям и за още един филм, участвам в доста реклами, но в момента нямам възможност да се отдам изцяло на актьорството, защото музиката ми е водеща /тя винаги е била по-водещата/ и имам много ангажименти. Започнах и един проект, който е кавър версии на популярни парчета. Той пожъна огромен успех. Първия кавър го направихме като на шега, но той събра 100 хиляди гледания във фейсбук. След това го споделиха в Radio One Lebanon - огромна страница с милиони последователи. Там имаше много добър отзвук. Направихме и втори кавър, който също стигна много извън България. С китариста Константин Ангелов сме единствената двойка приятели, които правят акустични кавъри и те излизат извън граница. Всъщност Shape of You стана най-гледаният кавър от България, което е много голям успех. Последният ни кавър също беше пуснат в много чуждестранни медии. Изненадващо е, защото беше нещо, което почнахме на шега, а то стана огромно и ни представя извън България, което е много ценно. Работя и по нова моя авторска песен, защото след "Инсомния" не съм пускала самостоятелно парче. Искам да направя в скоро време акустичен концерт с всички кавъри на световни хитове, плюс кавъри на мои парчета. Имам и още един проект, който по-скоро е свързан с бизнес.

- Ставаш бизнесдама, така ли?

- Обмислям да наследя модната дейност на майка ми, даже вече съм стартирала моя собствена марка, но нищо повече няма да кажа. Майка ми страшно много ми помага в това, радвам се, че мога да работя с нея. Вярно, че не съм учила мода, но пък съм израснала с нея и моите познати знаят, че сама си правя костюмите. Приятелки харесаха нещата, които обличам на сцената, поискаха да им ушия и на тях, и така малко по малко тръгнаха нещата. Всичко се случва много бързо. Не усетих кога се събраха доста модели.

- Не се ли разкъсваш на толкова много места?

- Наистина времето в момента ми е много малко, ставам в 7, почти веднага излизам и понякога се прибирам в 3 ч. през нощта. В момента отказвам доста участия, защото просто не смогвам.

- Остава ли ти време за гаджета? Имаш ли приятел?

- Да, от три години имам сериозен приятел. Казва се Веселин Ценов и работи за "Монте мюзик". Бих казала, че е един от най-добрите ни композитори и бийтмейкъри. Някои мислят, че Константин Ангелов ми е гадже, но всъщност той е най-добрият приятел на приятеля ми. Много от песните ги правим заедно тримата, включително кавърите. Често се събираме и си измисляме музика, общо взето творим.

- Заедно ли живеете с Веселин?

- Да. Аз имам едно малко кученце чихуахуа, така че сме трима. Кара е много сладка и миличка, прилича на мен. Най-смешното е, че се държи като човек. Иска да се храни на масата, а когато си лягаме - да бъде при нас, когато се завиваме, и тя да се завива, когато сме прегърнати - да се гушне в нас. Много прилича на човече, на малко дете.

- Какво обичаш да правиш през свободното си време, доколкото го имаш?

- Много обичам да чета. Любимият ми автор е Тери Пратчет. Когато почина, го преживях, все едно, че ми беше близък човек. Той има интересна и много реалистична представа за нашия свят, така че черпя вдъхновение от него. Това е единственият човек, който може да ме накара да седя самичка и да се смея. Аз съм и огромен комикс фен - обичам да чета комикси.

- Не си ли голяма вече?

- Аз не мисля, че комиксите са само за деца. Всеки от героите - Батман, Супермен, Суперуоман - има богата история. Неслучайно сега са много популярни точно сериалите, основани на комикси - като "Светкавицата" например.

- Значи все пак има нещо детско у тебе все още?

- О, да, много детско... Няма как да изчезне. Вече ти казах, че се чувствам на 16 и не мога да приема, че съм на 25.

- На софийската седмица на модата беше облечена като Малечка Палечка. Отъждествяваш ли се по някакъв начин с нея?

- Да, това ми е любимата приказка, а с роклята на София Борисова наистина приличах на Малечка Палечка. Аз съм тип миньон, размер XS, и много трудно си намирам дрехи, но тази рокля ми пасна без нито една проба. Много красива, изпипана. Дизайнерката я направи специално за мен по своя идея, очевидно и тя ме вижда така.

- Каква музика слушаш?

- Аз пея поп, но страшно много обичам да слушам джаз, рокендрол - от стария, на Елвис Пресли. Слушам много и комерсиална музика. Хората ми се чудят защо, но смятам, че има някои много добри комерсиални парчета, като Shape of You или We DonТt Talk Anymore. Ние правим кавъри точно на тези парчета, които са най-популярни в момента, а и на мене са ми любими.

Ангелина Ангелова:

Тенденцията младите хора да емигрират намалява

Добре запозната съм със зеещите дупки в социалната ни система и тежките условия, в които тя съществува, твърди журналистката и административен директор на сдружение "Маринела"

Ангелина Ангелова е българска писателка, сценаристка и журналистка. Родена е на 28 май 1988 г. във Варна. Завършила е специалност "Пространствен дизайн", после записва магистратура ДНачална педагогикаУ в СУ "Св. Климент Охридски". За кратко работи като учителка - класен ръководител на третокласници. През лятото на 2013 г. печели конкурс и учи в магистърската програма на Лора Крумова и Галя Щърбева във Висшето училище по застраховане и финанси - "Журналистика, продуцентство и финанси".

Ангелина написва първата си книга "Последна цигара" през зимата на 2010 г., а втората - "Последен залог" - привлича вниманието на холандски продуценти, с които се водят преговори за заснемането на сериал. Тя е репортер и редактор в bTV, подготвя репортажи съвместно с Discovery Channel и телевизия "Ал Джазира", кореспондент е на The American Times за България. Автор е на статии в L`europeo, "Егоист" и други издания, работи като редактор за "Биг брадър" и "ВИП брадър". Била е главен редактор на списание Hello!, а през лятото на 2016 г. журналистката отново е поканена на длъжността главен редактор на луксозното списание Prime.

Успоредно с това начинание тя приема да стане и директор на благотворителното сдружение на бизнес дамата Маринела Арабаджиева.

- Ангелина, как дойде предложението да станеш административен директор на сдружение "Маринела" и с каква мотивация пое този пост?

- Мотивацията ми за подобна дейност датира по-далеч от приемането на тази длъжност. С параолимпиеца Михаил Христов имахме идея за спортна зала, адаптирана за деца с увреждания. Тогава бизнес дамата Маринела Арабаджиева ме потърси, за да ни предложи своята подкрепа в осъществяването на тази идея. Поради административни причини създаването на залата се проточи, но с госпожа Арабаджиева се видяхме отново есента и тя директно ме попита дали бих се ангажирала да ръководя благотворително сдружение, чрез което да помагаме там, където има нужда. В този момент бях главен редактор на списание, но не се поколебах да се съглася. По професия съм журналист и съм добре запозната със зеещите дупки в социалната ни система и тежките условия, в които тя съществува. Знаех, че притежавам потенциала и нужните контакти и реших да се посветя на тази дейност.

- Как и по чия идея бе създадено сдружението? Кой го финансира? Обявено е, че то ще подкрепя деца в неравностойно положение. Как ги откривате?

- Идеята за такъв проект е била дълго обсъждана в семейство Арабаджиеви. Освен мен като административен директор в управителния съвет участват дъщерите Александра и Златомира. Всяка идея и всеки етап от инициативите обсъждаме заедно. Относно институциите, с които работим - тук специално искам да благодаря на Красимира Величкова и Боряна Кирилова от Български дарителски форум. Те са запознати с всички благотворителни организации, както и с институциите и конкретните лица, които се нуждаят от помощ. Досега не са ни търсили лично младежи, но все по-често с нас се свързват техни ръководители, които искат да ги подкрепят. Имаме такива случаи с талантливи деца, трениращи спорт, които вече подпомагаме. Сдружението набира средства по два начина. Единият е чрез дарения на хора, закупили различни сувенири. Вторият е чрез личната финансова подкрепа на семейство Арабаджиеви.

- Като административен директор на сдружението се срещаш с млади хора, какво ги вълнува основно, виждат ли бъдещето си в България?

- Смятам, че тенденцията младите хора да емигрират намалява напоследък. Факт - в работата си за сдружението комуникирам главно с колеги на моята възраст. Хора, за които това не е просто "работа", а мисия.

- На срещите ви присъства и параолимпиецът и трикратен световен шампион Михаил Христов. С какво успява той да мотивира младите да гледат с оптимизъм напред?

- Михаил има опит с подобни срещи, неговият подход към децата е успешен - той е твърде естествен с тях и няма никакви бариери. Младежите не отлепиха поглед от него в продължение на почти час и не искаха лекцията да свършва. Михаил им разказа личната си история и мотивацията, която е имал, за да постигне всичките си успехи. Децата ми изглеждаха по-ведри и усмихнати след срещата с него. Не го пуснаха да си тръгне дълго след това.

И още...

Джена роди син, дядото ще го прави акордеонист

Вики от "Мастило" лети за Сейшелите

Емилия ограничава изявите заради бебето си

Супермен и Баба Яга се веселят в Струмица

Секси на фото - слаби в леглото

Оперираха ръката на Софи Маринова

Марк Твен идва и си отива с Халеевата комета

Циганин мюсюлманин "ритнал бурето" на Левски

Чингис хан имал много земи, а нямал своя къща

Скоро половината от младите българи ще са от ромски произход

САЩ може да предадат Гюлен на Турция?

Над 1500 души са били роби в Лагера на смъртта край Ловеч

Коментари

Задължително поле