Марин льо Пен отказа да се забули, за да се срещне с мюфтията на Бейрут

Марин льо Пен

Крайнодясната кандидатка за президент на Франция Марин льо Пен отказа да се забули, за да се срещне с великия мюфтия на Бейрут в ливанската столица, предаде Франс прес.

При пристигането на лидерката на Националния фронт за среща с Абделлатиф Дериан в офисите му тази сутрин, й е било подадено ислямско було. "Най-висшата сунитска власт в света нямаше такова изискване, така че нямам причина да го правя. Няма страшно, предайте почитанията ми на великия мюфтия, но няма да се забулвам", е заявила Льо Пен и си тръгнала.

Тя е имала предвид посещението си в Египет през май 2015 г., където се срещна в Кайро с великия имам на джамията "Ал Асхар" Ахмед ал Тайеб.

"Искането (да се забули) й беше предадено вчера и тя заяви, че няма да го направи. Поканата не беше отменена" и Льо Пен отиде на срещата, уточниха от обкръжението на лидерката на Националния фронт.

Марин льо Пен е на посещение в Ливан от неделя до днес следобед. Тя ще се срещне с маронитския патриарх Бешара Раи и с лидера на партията на Ливанските сили Самир Жажа.

https://twitter.com/Valeurs/status/833968053318725632

 

 

 

https://twitter.com/avec_marine/status/833965812302110720

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток