Марин Льо Пен: Свидетели сме на края на един свят и на раждането на нов

Снимка: Архив

Френският крайнодесен лидер Марин Льо Пен призова европейските гласоподаватели да последват примера на американските и британски граждани и да „се събудят“ през 2017 г. Думите на Льо Пен дойдоха по време на срещата на крайнодесните лидери в германския град Кобленц.

По думите й вотът във Великобритания от миналата година за напускане на Европейския съюз ще създаде „ефект на доминото“ в целия ЕС.

„2016 година беше годината, в която англосаксонския свят се събуди. Сигурна съм, че 2017 г. ще бъде годината, в която хората от континентална Европа ще се събудят“, заяви лидерът на френската националистическа партия „Национален фронт“.

"Свидетели сме на края на един свят и на раждането на нов", "Свидетели сме на завръщането на националните държави", каза Льо Пен пред колегите си от Германия, Франция, Италия и Холандия.

"Не казвам, че всяка страна трябва да се откаже от еврото. Но трябва да оставим тази възможност, ако една страна иска, да излезе (от Еврозоната)", добави тя, шумно аплодирана.

Крайнодесните лидери се събраха в Кобленц под слогана „Свобода за Европа“ с цел да засилят връзките между своите партии, чиито националистически тенденции възпрепятстваха близкото сътрудничество в миналото. На форумът дойдоха лидерът на холандската антиислямска "Партия на свободата" Герт Вилдерс, Матео Салвини, федералният секретар на италианската "Северна лига" и Фрауке Петри от "Алтернатива за Германия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят