Маричанки жадуват за победа над световните клубни шампионки по волейбол

Снимката на турския "бутиков" отбор е от миналата седмица от Манила след финала на световното клубно първенство.

Състезателките на "Марица" (Пд) жадуват за победа над световните клубни шампионки от турския клуб "Еджзаджъбашъ ВитрА" (Истанбул) в първия мач от втория кръг на женската Шампионска лига по волейбол, въпреки че в състава на съперничките личат имената на пет от 6-те в идеалния отбор на Олимпийските игри в Рио.

Най-известното име сред тях е на двукратната олимпийска шампионка от 2008 и 2012 г. с Бразилия и секссимвол в родината си и световния волейбол Таиса Менезеш. В състава на италианския треньор Масимо Барболини се открояват още руската звезда Татяна Кошельова, сръбкините Мая Огньенович и Тияна Бошкович, американките Рейчъл Адамс и Джордън Ларсън-Бърбак и 6 турски националки начело с местната легенда Неслихан Демир.

Най-силният женски клубен тим на планетата за 2015 и 2016 г. пристигна обаче в понеделник след обяд в Пловдив без нито свой привърженик за мача във вторник от 18 часа в зала "Колодрума", където маричанки се очаква да бъдат подкрепяни от близо 3000 фенове от цяла България. "Изправяме се срещу най-добрия в момента отбор в света, но това е мач, в който всеки иска да участва и няма как да бъдем по-мотивирани. Това е шанс за всяка една от волейболистките ни да направи нещо запомнящо се. От другата страна на мрежата няма да застанат 6 робота, а 6 момичета, които са уязвими във всеки един момент", заяви Иван Петков, старши треньорът на "Марица".

Той припомни, че преди месец в Турция тимът му е надиграл с 3:1 гейма състава на "Бурса Бююкшехир Беледийе", нанесъл поражение с 3:2 на световните клубни шампионки преди броени дни. "Няма непобедими отбори, а и ние в момента сме в топформа", заяви диагоналът Габриела Цветанова. "Противникът е тежък, мачът ще е труден, но ние излизаме за победа и се надявам да я постигнем пред пълна зала", пожела си капитанката на "Марица" Радосвета Тенева. "Преди 6 години с Иван Петков си пожелахме такива мачове. Сигурен съм, че това няма да е последният голям отбор, който ще гостува в Пловдив. Нищо не започва и не свършва с този мач", декларира пък президентът на "Марица" Илия Динков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт