Марияна Николова се срещна с депутатите на НФСБ

На входа на парламента я посрещна Валентин Касабов, който я разцелува

Номинираната за вицепремиер от квотата на Националния фронт за спасение на България Марияна Николова пристигна в Народното събрание.

На входа на парламента тя бе посрещната от зам.-председателя на ПГ на Обединени патриоти Валентин Касабов, който я разцелува.

След 15-минутната среща с деветимата на НФСБ, Николова отказа коментар и обеща да говори след гласуването на кандидатурата й в пленарната зала.

Валери Симеонов не бе забелязан на срещата на НФСБ, но се очаква той да говори в парламента, а не в Министерския съвет.

Очаква се като първа точка от програмата на НС депутатите да гласуват оставката на Валери Симеонов като вицепремиер и номинацията на Николова, която ще заеме поста му. Проекторешението е внесено от министър-председателя Бойко Борисов.

В зала присъстват: Марияна Николова, вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на туризма Николина Ангелкова, на Българското председателство Лиляна Павлова, на културата Боил Банов и на енергетиката Теменужка Петкова.

Срещу нейната кандидатура остри възражения имат от "Атака". Именно съгласието на Волен Сидеров с номинацията доведе до 6-часовото разгорещено и на висок тон проведено заседание на малката коалиция.

Коментари

Задължително поле