Мария Габриел в Симитли: Европа в полза на ежедневието на хората е наша кауза

Колкото повече хора гласуват, толкова по-голяма заявка даваме, че България е фактор, а не в периферията на ЕС. Опитът е този, който отличава нас, кандидатите на ГЕРБ и СДС от другите. Твърдост и дипломация – с това ме познават в Европа. Важен е опитът, защото особено сега, когато се договаря новата многогодишна финансова рамка, е важно да умееш да водиш преговори и да отстояваш позиция. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел на среща с жители от Симитли. На срещата присъстваха кметът Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов.

Мария Габриел сподели за важни конкретни проекти като WiFi4EU - инициативата за безплатен интернет, възможността училищата да се включат в Европейската седмица на програмирането, предложението й за отделяне на милиард и половина в следващата многогодишна финансова рамка за цифрови хъбове във всеки регион, което е шанс за регионите, за всяко населено място и тласък за развитие. "Ще работим повече за свързаността в селските райони, защото връзката все още не е като в градските.", каза Мария Габриел.

"Обръщам се директно към младите хора, защото от юли месец 2018г. по моя идея стартира нова програма Цифрова възможност-платени стажове за младите хора в Европа. Искаме инициативата да обхване до 6000 студента искаме л до края на 2020г. Те ще имат възможността в рамките на пет – шест месеца да направят платен от Европейската комисия стаж в технологична компания и да се запознаят на място, да разберат как новите технологии влияят на традиционните професии в сферата на земеделието и медицината. Не съм привърженик на Европа на големите декларации и стратегии.Това, което ме интересува е Европа да има малки проекти, но всеки един от нас да усеща ползата в ежедневието си"заяви водачът на листата на ГЕРБ.и СДС Мария Габриел.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика