На 25 май 2019 да почерпят

Андрей Миронов – вечният Остап Бендер Може да е знак на Съдбата, но руският актьор се ражда и умира на сцената

„Лудогорец“ е шампион на България за осми пореден път

Тръмп изпраща още 1500 войници в Близкия изток заради Иран

МВнР: Няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион

13 души са ранени при експлозията в Лион, сред тях и дете

Светлана Иванова от София: Плодолечението е вид изкуство Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Експлозия в Лион, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Славимир Генчев спечели конкурса „Биньо Иванов”

Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Камбуров вече е кошмар №1 за „Левски“

Килограмът вече не е същият Тихата научна революция настъпи

Президентът Радев: Истинските дворци на България са нейните училища, университети и академии

Цвета Караянчева в базиликата Сан Клементе: Ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица

Мария Габриел: Любимец може да стане център на иновативното земеделие

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Евроизборите Мария Габриел се срещна днес с кмета на община Любимец инж. Анастас Анастасов. „Любимец е община, която активно работи по европейските програми и инвестира в младите хора“, с тези думи градоначалникът Анастасов представи на Мария Габриел част от проектите, които се изпълняват тук през последните години.

Основният поминък за хората тук остава земеделието. Затова аз смятам, че производителите от района трябва да се възползват от Програмата за иновации в земеделието. През следващия 7 годишен бюджет на ЕС по нея ще бъдат отпуснати 160 милиона евро, съобщи Мария Габриел. Тя подчерта, че иновациите и технологиите са бъдещето на земеделието. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС съобщи, че Любимец е много подходящо място за изграждане на иновационен земеделски хъб. „Това ще е възможност за града и областта да предоставян шанс на производителите да предлагат продукцията си, но и
да се обучават в модерно земеделие и иновативни технологии“, подчерта Мария Габриел. Тя увери Анастас Анастасов в готовността си да съдейства на Любимец за изграждане на земеделски хъб тук.

Благодарение на добрата ни работа с Правителството успяхме да реализираме един изключително важен за Любимец и цяла Югоизточна България проект: ремонт и обзавеждане на Специализираната болница за лечение и рехабилитация, съобщи кметът на Любимец. С две постановления на МС през 2018 година на обща стойност 510 хиляди лева окончателно беше реновирано отделението, където вече се лекуват деца, страдащи от детска церебрална парализа, а болницата ни придоби истински европейски вид и стана конкурентна на най-реномираните лечебни заведения в България, подчерта той по време на посещението в лечебното заведение.

Другият важен проект, по който община Любимец работи, е ремонт на сграда на бивш Младежки дом в гр. Любимец. Този обект все още е в процес на обновяване, а за неговото доизграждане Правителството на Бойко Борисов отпусна 140 000 лв., уточни кметът.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.