Мария Гроздева: Спаси ме това, че не се интересувах от резултата

Наистина невероятен успех! - заяви емоционално Мария Гроздева, която тримфира на световната купа в Китай и си осигури квота за рекордна седма олимпиада. - Имайки предвид силния финал и високите резултати. До края ме спаси това, че не гледах таблото и не се интересувах от резултатите.

Гроздева ликува на 25 метра пистолет, като изпревари с една точка унгарката Вероника Майор. Тя влезе с шести резултат във финала (587 т.), а първа бе германката Моника Карш (593), само на точка под световния рекорд на друга българка – Диана Йоргова.

Така Мария стана първата наша състезателка, която ще участва за 7-и път на олимпиада. По шест пъти участия досега са записали Нонка Матова, Таню Киряков, Йордан Йовчев, Евгения Раданова и Емил Милев. До момента Гроздева има титли и три бронзови медала от игрите.

„През цялото време си мислех, че феновете в залата са повече за другите – продължи тя пред Нова ТВ. - Едва накрая разбрах, че руснаци, грузинци, сърби, гърци са били въодушевени от представянето ми и дойдоха да ме поздравят. Не мисля още за самата олимпиада. Не става само с желание, трябва и много труд. Имам и задълбочаваща се травма в рамото, но дано се съхраня за игрите.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт