Мария Ласицкене: Не искам да счупя рекорда на Стефка

Руската лекоатлетка Мария Лацицкене няма за цел да счупи световния рекорд на Стефка Костадинова в скока на височина. През лятото в Лондон 24-годишната атлетка защити световната си титла в дисциплината и дори направи няколко опита на 210 см, но не успя да надскочи легендарната българка.

„Не знам защо, когато скочих 206 см, всички решиха, че и 210 са ми в кърпа вързани – обяви Ласицкене. - Това е огромна височина и не е цел за мен. Мисля само за лични рекорди. Ако обявиш, че се целиш в световен рекорд, поемаш много голяма отговорност и доста спортисти са се проваляли. Аз искам да продължа да скачам за удоволствие.“

Мария призова шефовете на Всерусийската федерация по лека атлетика да не се крият зад резултатите на световното, а да си свършат работата, така че да не се налага повече руските спортисти да участват под неутрален флаг.

Междувременно Руската антидопингова агенция създаде нов комитет, който ще се занимава с терапевтичните изключения при употреба на забранени вещества от спортисти със здравословни нужди. Така Русия ще последва примера на страни като САЩ и Великобритания, където много от спортистите използват допинг с лекарско разрешение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт