Мениджърът Боб Аръм: Обясняват на горкия българин какво е сексуален тормоз

Бракониер заряза лодката си и избяга

Робот вдига „на крака” хора в инвалидна количка Уникално българско изобретение дава нова надежда

Организират първата по рода си лятна строителна академия в Габрово Тя ще събере 64 ученика от най-престижните гимназии от 15 града в България

Увеличават се болните от варицела във Варна

Фюри „стана американец“, за да пребие Том Шварц

Аржентина и Уругвай останаха без ток

Министър Караниколов: Язовирите в тежко състояние ще бъдат ремонтирани от държавата

Журналистът Анна Заркова за злоупотребите с право: Криминални типове водят стотици дела срещу магистрати

Пак златна награда за Стоичков

Моторист загина след удар с кола във Враца

Пламен Марков, двукратният победител в анкетата за треньор №1 на годината на „Труд“: Вече трудно ще говорим за класирания

Конгресът на БСП прие политически доклад за евровота, отчетоха ръст на гласовете Националният съвет трябва да изготви предизборна платформа за местните избори до 31 юли 2019 г.

Президентът: Храмовете и вярата винаги са били сигурният брод на българския народ към съкровената ни национална идентичност

Язовир в Стражишко преля за втори път за една седмица

„Маркет Линкс“: ГЕРБ дръпнаха с 2% пред БСП Четири партии със сигурност ще имат евродепутати

Графика: БТВ

Като победител в предстоящите избори се очертава партия ГЕРБ, която има около 2% преднина пред БСП. Това сочат резултатите от съвместно национално-представително проучване на БТВ и „Маркет Линкс“, проведено сред 1024 лица над 18 години, в периода 11-19 май по метода на прякото-лично интервю.

„През този месец резултатите от социологическото проучване посочват обръщане на тенденциите“, обясни социологът Добромир Живков по БТВ. По думите му това се дължи на по-активната кампания на ГЕРБ, особено в лицето на премиера Бойко Борисов.

„Когато премиерът излезе и говори и покаже, че нещата са под контрол, българските граждани се успокояват“, посочи социологът. Той отбеляза, че за обръщането на резултата трябва да се има предвид мащаба на кампанията и медийното присъствие на ГЕРБ.

Според Добромир Живков четири партии със сигурност ще успеят да изпратят евродепутати, като е много вероятно те да са и пет. Петата партия е „Демократична България“, а четвъртата – ВМРО, като преди тях на третото място е ДПС.

Според проучването, ГЕРБ получава 29,6% от доверието на избирателите, БСП – 27,5%, ДПС – 6,9%, ВМРО-БНД – 5,7%, Демократична България – 4,7%.

Над три четвърти от българските граждани смятат, че в България няма добър и работещ механизъм за контрол на това как се изразходват средствата от еврофондовете, сочат още резултатите от проучването. След скандалите „Апартамент гейт“ и тези с къщите за гости, 52% от българите са отговорили с „не“ на въпроса „Има ли контрол за изразходването на евросредствата?“.

Оценката за работата на българските евродепутати е ниска, тя е малко над среден 3, обясни социологът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (26)

 1. а има ли контрол за парите за кампанията 🙂

  1. Мобилизация на електората на БСП от ноември 2013г.

   СОФИИСКИ ГРАДСКИ СЪВЕТ НА БСП
   ДО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА РС на БСП

   УВАЖАЕМИ ДРУГАРИ,

   На 16.11 2013 г. от 12:00 часа ще се проведе шествие – митинг в подкрепа на правителството.

   Сборен пункт на участниците в шествието – митинг е „Орлов мост” (пред подвижната сцена) от 11:30 часа.

   Имайки предвид създалата се напрегната обществено-политическа обстановка по повод студентските протести, Ви молим да
   предприемете коккретни мерки за осигуряване на максимален брой участници в шествието-митинг. Контролната цифра определена от НС на БСП за участието на столичката партийна организация е 5 000 човека.
   …………..
   Приложено Ви изпращаме Разпределение на участниците от столичната партийна ортанизация в шествието-митинг по райони. Молим Ви на 15.11.2013 г. до 11:00 часа да ни съобщите в ГС на БСП броя на хората потвърдили участието си в мероприятието от вашия район.

   Председател:
   /Калоян Паргов/

   1. От носталгия ли пазиш архивите или ?!

 2. От тези данни се вижда, че процентът на глупаците у нас е около 30% – това е твърдия електорат на БСП – бронирани циментени тикви, нямащи връзка с главния си мозък. Зомби!!! А религиозните от тях са абсолютните глупаци, безнадеждни случаи на пълно оглупяване. Такъв голям процент глупаци може да унищожи всяка държава.

  1. така е – над 57% още тъгуват за бкп (директно 29+ и индиректно 27+)…

 3. Айде , почнаха да надуват ГЕРБ, защото се готвят да направят „Костинборд -2 “ – / собственик на общински съветник от ГЕРБ/, а сега се печата в Държавната печатница, познайте от първи път ,кой може да се расподежда там!!! Народее???

  1. гого,
   ти кажИ че я меняте ли МУРвелия като загубите изборите, или че я оставите да падне още 5-6 пъти!?
   Щото и пидера сиргей падА, падА па избегА!
   И първАноглу падА, падА па избегА!
   И алкаша микицов и той падА, падА па избегА!
   Та да не побегне и МУРвелочка…

 4. Когато ГЕРБ спечели с 35 % , а БСП получи 20 %, соц. агенциите ще започнат да донагласяват стъкмистиките си, за да не се орезилят напълно. Пускайте само статистики от европейски агенции, българските са купени от БСП.

 5. Хмм. Странен въпрос е „Има ли контрол за изразходване на евросредства“, защото прикрива пълната липса на контрол у нас. Правилният въпрос е ИМА ЛИ ИЗОБЩО НЯКАКЪВ КОНТРОЛ У НАС? и подвъпрос а) АКО ДА, ЕФЕКТИВЕН ЛИ Е КОНТРОЛА? Аз бих отговорил на двата въпрос с НЕ. Няма контрол, а там, където го има, той е формален, неефективен и не служи за превенция на престъпления. Контролът у нас е 1) за отчитане на дейност, 2) кампания за събиране на средства чрез глоби и 3)по политическа поръчка. Но КОНТРОЛ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И КОРЕКЦИЯ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА. Мозъкът на българина няма такава логика.

 6. Запомнете тези резултати /ако няма Костинборд-ГЕРБ 2/ – залагам си името.
  БСП – 35 %
  ГЕРБ – 28 %
  ДПС – 9.5 %
  ДБ – 4.7 %
  ВМРО – 3 %

  1. Запомнете и тези резултати
   БСП – 99.8%
   ГЕРБ, ДПС, ДБ, ВМРО – общо 0.2%

   1. ГЕРБ 99,9%
    Бсп 49,9%
    ВМРО 56,8%
    Дпс 39,2%
    Дб39,3%

 7. Тази стъкмистическа агенция е на Румяна Бъчварова, няма да ви питам къде е тя сега, защото всички знаем. Но за мен също като за всички нормални хора в България тези лъжливи стъкмистики означават, че свинефермата герб вече са приготвили всичко за фалшификация на изборите и сега само подгряват лошия матриял. Друга е темата, че според международни статистически фирми свинефермата герб имат реално 4% подкрепа, което означава, че са на ръба да влязат въобще в парламента, а камо ли па да участват в управлението, но лошия матриял се манипулира, лъже, ограбва и управлява лесно.

  1. 45 години социализъм, 45 години фалшификации на БКП с убийства и репресии, а след това още с костинбродски пушек. БКП/БСП е партията на злото и фалшификациите по поръчка от Москва.

   1. а бсп, сдс и герб какви са? … освен придължители на бкп?

    1. Ba si! Оценка на пиян вмирисан мангал.

 8. ГЕРБ имат доста повече ресурси да спечелят – пари, администрация, кметове, значи ще спечелят.ДПС държат електората много здраво, никой на техния терен не им пречи, значи ще вземат повече от прогнозираното. БСП – обратното.

 9. ,,VANGE,,MA,AKO TVOITA SMETKA IZLEZE VERNO,TO ONJ S 80-TE% SHTE IZLE
  ZE PRAV?!

 10. Само бюлетина 12, с преференция 6–големия ал!

  1. така е!

   рушителят на построеното от комунистите в България „тухла върху тухла да не остане“!

 11. при всяко положение (дори в най-черния за нея сценарий) бкп ще спечели поне 57%!

  1. Ц. 98% за БКП/БСП/ДС. Какъв кеф тогава да те назначат за шеф на ЧК на Задунайска Мангалия и да наредиш да се избият всички мислещи и несъгласни с „правата линия“ на КГБ, а? Ех, да ти паднат само!

   1. нещо май пак не си си взел хапчетата шизи неадекватно….

    1. Коментирате прекалено бързо, моля намалете темпото.

 12. Очакваме Костинброд-2 от ония които спретнаха на България болшевишкия преврат от 02.2013 :“По триста лева ни дават батее…мизерии дъ прайм тука“!!!

 13. Лъжа и иэмама
  е булгаристанската
  драма…

  бойко методиев борисов
  е член на БКП-е

  БЕЕЕ

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.