Мартин Божанов - Нотариуса бил „доверено лице“ на МВР

След 28 минути пламенни речи на лица като Настимир Ананиев и Бойко Рашков временната комисия за Нотариуса се разпусна.

Сътрудничил от 2005 г.

В парламентарната комисия кворум има, гости няма

Застреляният преди 2 месеца Мартин Божанов-Нотариуса е бил доверено лице “ДЛ” и доброволен информатор на МВР още от 2005 г. Негов водещ офицер е бил Виктор Младенов от “Криминална полиция” в Трето столично РУП, съобщиха днес от Антикорупционния фонд.

Че Нотариуса е имал сериозни връзки в МВР, “Труд news” писа още на втория ден след убийството му на 31 януари. Негов кум е бил Петър И., по прякор Пинокио от “Икономическа полиция”, но никой от полицията досега не призна пред медиите, тъй като въпросът със секретните сътрудници е държавна тайна. В случая с Нотариуса обаче въпросната тайна можеше да бъде разсекретена, но това не бе направено, защото щеше да се разбере, че не Божанов е сътрудничил на полицията, а обратното - служители като Младенов, Пинокио и още по-нагоре в йерархията на МВР са му помагали и опъвали чадър.

Днес във временната парламентарна комисия по казуса с Нотариуса имаше кворум, но нямаше гости. Не се явиха бившият главен прокурор Иван Гешев и предшественика му Сотир Цацаров. И. ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати писмо, в което по уважителен начин посочи, че комисията се използва от депутати за предизборни цели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право