Мартин Скорсезе разказва за осем светци в нова поредица

Мартин Скорсезе e най-номинираният жив режисьор в историята.

Сред тях са Жана д'Арк и Мария Магдалена

Легендарният режисьор ще бъде водещ, разказвач и продуцент

Режисьорът и носител на “Оскар” Мартин Скорсезе, който работи по филм за Исус, тръгва по пътя на светците в документална поредица за Fox Nation.

Известният кинодеец ще бъде водещ, разказвач и продуцент на поредицата от осем части, която ще проследи живота на осем мъже и жени, обявени за светци. Сред тях са Жана д'Арк, Франциск от Асизи, Томас Бекет, Мария Магдалена и Максимилиан Колбе, францискански монах, който доброволно умира в Освиенцим (Аушвиц), за да спаси живота на бащата на едно семейство.

Скорсезе и преди е адаптирал роман на Ендо - “Мълчание”.

Документалната поредица е озаглавена “Мартин Скорсезе представя: Светците”. Първите четири епизода ще бъдат излъчени през ноември, а останалите четири - до май 2025 г.

Скорсезе, който за кратко е искал да стане свещеник, преди да се насочи към киното, разкри през януари пред Los Angeles Times, че следващият му филм ще бъде адаптация на книгата “Животът на Исус” на японския писател Шюсаку Ендо.

Скорсезе и преди е адаптирал роман на Ендо - “Мълчание”. В едноименния филм от 2016 г. участват Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър и Лиъм Нийсън. За разлика от други титани на неговото златно поколение като Франсис Форд Копола и Оливър Стоун, Скорсезе продължава да поддържа върховно ниво и да демонстрира на младите си имитатори как точно се прави филм.
Мартин Скорсезе e най-номинираният жив режисьор в историята на киното до този момент. Той е номиниран за “Оскар” за най-добър режисьор 10 пъти. Стивън Спилбърг е номиниран 9 пъти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино