Мартин Стоянов е финалистът от Бургас в грил турнето на Лидл и Кока Кола

Труден избор за журито след равностойно представяне на четиримата финалисти в регионалния кръг от Националния турнир по спортен грил в черноморския град

lidl-coca-cola-grill-chillМного усмивки, аромат на вкусен грил и разнообразни напитки за разхлада в лятната жега завладяха вчера Морската градина в Бургас, където се проведе регионалният етап от най-мащабното грил турне на Lidl и Coca-Cola. От 10:00 ч. до 22:00 ч. в неделния ден всички жители и гости на черноморския град имаха възможност да се включат в общата инициатива под надслов „Да споделим грила!“ и да отпразнуват заедно ценното време, прекарано сред семейство и приятели, с вкусна и качествена храна, освежаващи напитки и много забавления и изненади.

През целия ден, шеф Манчев и шеф Шишков подложиха на изпитание грил уменията на най-смелите кулинарни експериментатори в Бургас, предизвиквайки първо посетителите, след това водещите на инициативата, а най-накрая изненадаха финалистите в регионалния кръг от Националния турнир по спортен грил с привидно леката задача за приготвяне на бургер.

Четиримата финалисти, успели да спечелят правото да участват в регионалната надпревара след представяне на приготвени от тях грил изкушения – Мартин Стоянов, Илия Рошков, Виктор Георгиев и Георги Камиларов, демонстрираха интересни техники и се бориха сравнително равностойно, с което максимално затрудниха експертното жури при избора на победител. След оспорвана дискусия шеф Манчев и шеф Шишков избраха 36-годишния Мартин за най-добър грил майстор от Бургас и региона. Той успя да надделее с малко над двамата професионални готвачи Георги и Виктор и най-младия претендент на титлата до сега – 23-годишния студент Илия. Мартин приключи и пръв с приготвянето на класически бургер с перфектно изпечено пати, грилован лук, хрупкав бекон, пресни домат и маруля и „брутален“ (по думите на шеф Манчев) сос. Умело подбраните текстури и вкусове му помогнаха да спечели правото да представи региона и да се бори за националната титла и наградата от 2500 лв. срещу финалистите от останалите 5 града на 3 септември в София.

coca-cola-lidl-grill-chill„Привидно лесното предизвикателство леко подлъга участниците и въпреки интересните техники, които демонстрираха, все пак всички заложиха на класиката и експериментираха само при текстурите и сосовете. Затова и съревнованието беше изключително равностойно, като само малките грешки ни помогнаха да отличим най-добрия“, каза след обявяване на победителя шеф Иван Манчев.nagravdavane-grill-turnir-burgas „Очаквах повече смели и нестандартни решения, тъй като в кутията в продукти, която получиха участниците, имаше доста богат избор. Ако някой от участниците се беше престрашил да демонстрира, например, бургер без хлебче, щеше да спечели на фона на класическия подход на всички останали претенденти“, сподели разочарованието си винаги готовият да експериментира шеф Таньо Шишков.

Освен кулинарния турнир, организаторите бяха предвидили различни атракциони за деца и възрастни, грил демонстрации с водещите кулинарни блогъри Сандра Алексиева и Даниела Колева, както и завладяващ летен концерт на групите Rewind и АКАГА. Посетителите на събитието опитаха от специално разработеното меню, приготвено от умели майстори на грила, а най-запалените фенове сами си приготвиха бургери, стекове, ребра и различни други качествени продукти.

Предпоследното събитие от Coca-Cola и Lidl Grill & Chill ще е на 27 август в Пловдив, а кулминацията на турнето, както и финалът на Националния турнир по спортен грил, ще се проведат на 03 септември в София. Наред с майсторски подготвен грил и свежи напитки, организаторите от Coca-Cola и Lidl подготвят също така много забавления, изненади и незабравими емоции за малки и големи.

За повече информация следете www.grillmaistor.bg, www.facebook.com/lidlbulgaria и www.facebook.com/cocacolabulgaria.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме