Мартин Шулц: Който не приема бежанци, ще получава по-малко евросредства

Мартин Шулц

Над 110 хиляди мигранти и бежанци са пристигнали в Европа през Средиземно море от началото на годината, съобщи Международната организация по миграцията. Близо 85 процента от тях  са пристигнали в Италия, а останалите - в Гърция, Испания и Кипър. В Германия лидерът на социалдемократите Мартин Шулц намекна, че който не приема бежанци, ще получава по-малко евросредства.

Кандидатът за канцлер на германските социалдемократи Мартин Шулц каза, че европейските средства трябва да бъдат отпускани съгласно принципите за солидарност, съобщават световните медии, позовавайки се на ДПА.

"В Европа няма бежанска криза. Ние сме богат и огромен континент и просто трябва да разпределим бежанците по един разумен начин. Онова, което преживяваме, е криза на солидарността", каза Шулц. "Има такива страни, които казват "да" на Европа, когато получават нещо от нея. Но те казват "не", когато от тях се очаква да направят нещо, като например да приемат бежанците", допълни Шулц, и обеща, че ако стане канцлер на Германия, ще наложи вето върху всеки европейски бюджет, който не се основава на принципа на солидарността.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа