Мартин Шулц официално е кандидат за канцлер на Германия

Мартин Шулц

Бившият председател на Европейския парламент Мартин Шулц беше избран единодушно за председател на на Германската социалдемократическа партия и утвърден като кандидат за канцлер на Германия. ТОва се случи на извънредния конгрес на ГСДП в неделя. Парламентарните избори във ФРГ са насрочени за 24 септември.

На конгреса, който се провежда в Берлин, за Мартин Шулц са гласували 605 от общо 608 делегати, като три от бюлетините са обявени за невалидни. Бившият председател на Европейския парламент заменя начело на партията действащия външен министър на Германия Зигмар Габриел.

Новият председател обяви, че основната задача на неговата партия днес е защитата на „свободата и демокрацията“.

„Идеята за сътрудничество между народите, безгранично сътрудничество в името на мира, свободата и нашата сигурност, в името на всеобщото благоденствие – това е идеята на Европа“ и добави, че „канцлерът е длъжен да осигури силната позиция на Германия в Европа и на този основа – подсилването на самата Европа“.

Той обърна особено внимание на миграционната политика и заяви, че кризата в тази област може да бъде разрешена „единствено със силите на цялата европейска общност, а не с отделни национални усилия“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа