Представиха световно откритие: Добив на полиметали от минерали от Черно море

Арестуваха грък, пакетирал и продавал незаконно кафе на едро

Десислав Чуколов: АТАКА е категорично против сделката с американците за F-16

Кола блъсна диво прасе на пътя София-Варна край Търново Движението в района е затруднено

Евакуираха самолет на „Шереметиево“ заради странен мирис и задимяване в пилотската кабина Осем души са пострадали

Парламентът отхвърли предложението на БСП за отлагане на сделката за F-16 за 6 месеца

Теменужка Петкова извърши промени в ръководството на БЕХ Новият изпълнителен директор на енергийния холдинг е Жаклен Коен

Борисов подкара катер във Варна (ВИДЕО) Добре е, че икономиката тегли напред, за да можем да отделяме средства за модерна техника, заяви премиерът

Вулканът Етна се активизира

Парламентът удължи работното си време до приемане на точките, свързани със сделката за F-16

Министър Горанов: Имам доверие за всичко на директора на НАП, освен за информационната сигурност

Домашен арест и обвинение за рецидивист, крал халва Апашът е рекордьор са 20 криминални и съдебни регистрации

БСП настоява премиерът Борисов да присъства на дебатите за F-16

Велизар Енчев за определението „северномакедонци“: Те имат комплекси по отношение на своята измислена нация и история, която е на 90% присвоена от българската

Министър Ангелкова: Българският туризъм трябва да е национална кауза

Масирани проверки за незаконен дърводобив и по празниците

„Решени сме да респектираме нарушителите и ограничим набезите в горите по празниците. За съжаление продължаваме да установяваме повтарящи се незаконни практики, което налага да се запази интензитета на контрол и през следващите почивни дни“, заяви зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев. Той информира, че през последната седмица бяха проведени множество изненадващи акции, както в горски територии и по пътищата на страната за спазване изискванията за дърводобив и транспорт, така и по пазари и складове, където се предлагат коледни дръвчета и дърва за огрев, съобщиха от пресслужбата на МЗХГ.

Вчера, 20 декември, три контролни екипа на РДГ Бургас извършиха едновременни акции заедно със специалните полицейски сили на МВР в 12 насаждения в общински горски територии до Сунгурларе в райони, където често се установяват неразрешени сечи. Бяха проверени 6 физически лица и 1 превозно средство. Съставени са 6 акта и са задържани 3 конски впряга и над 2 куб. м незаконно добити и превозвани дърва.

При друга специализирана съвместна акция на полиция и горски в землищата на град Айтос и село Грозден, община Сунгурларе, са проверени 5 общински и държавни горски територии, в които се наблюдават чести набези, както и 5 МПС и 20 физически лица, а също и дворове в ромски махали. Съставени са 11 акта за различни нарушения. Задържани са 9 куб. метра дърва за огрев и 1 конски впряг.

11 служители от РДГ Бургас и ДЛС Несебър заедно със специализирани полицейски сили направиха проверки в землищата на община Несебър– до селата Гьольовца, Оризаре, Страцин, Бата, Медово и до град Каблешково. Проверени са 7 насаждения, 2 МПС и 26 физически лица, както и дворове на къщи в ромските махали. Общо 5 са съставените актове, като са задържани 13 куб. м дърва за огрев.

Мащабна едновременна акция проведоха през тази седмица 40 служители на РДГ Ловеч, РУ на МВР и жандармерията. Те извършиха внезапни претърсвания в района на община Угърчин, като провериха 5 обекта и 4 физически лица за съхранение и добив на дървесина. Установено е неработещо видеонаблюдение на входа на един от складовете..

35 куб. м дърва са задържани при проверка на РДГ Шумен и служители на МВР –Търговище в град Антоново. Лицето, извършило нарушението, не е имало регистрация на обекта за съхранение и продажба на дървесина. Дървата за огрев на 8 домакинства са проверени при съвместна проверка в Търговище от полицейски и горски инспектори. Установени са 4 нарушения – за съхранение на дървесина без превозен билет и 2 за немаркирана дървесина.

Във Варна и Добрич също бяха извършени съвместни проверки с полицията, включително и на частни. Задържани са над 4 куб. м дърва без контролни марки след подаден сигнал на телефон 112 и проверка заедно с представители на МВР на територията на село Аврен. Съвместни проверки са извършени и заедно с представители на Североизточно държавно предприятие в Синдел и Дъбравино, като отново има задържана 7 кубика немаркирана дървесина без превозни документи, както и 3 конски впряга.

Масирана акция е проведена и близо до Монтана от горските инспектори от РДГ Берковица и ДГС Монтана, заедно със служители на МВР и жандармерията в Монтана. По време на акцията са задържани близо 7 куб. м дърва, едно МПС и 5 конски впряга, както и 4 бинзиномоторни триона. Съставени са 8 акта и по един от случаите е образувано досъдебно производство.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.