Маскирани обраха село с камери

Снимка: Архив

Безумни или безкрайно смели бандити обраха магазин насред шуменското село Велино, което се варди от охранителни камери. Търговският обект на ОКС-Шумен, който е в сградата на кметството, осъмнал с разбита ключалка в сряда. Липсвали цигари от различн имарки на стойност 2 108 лв. и оборот 195 лв.

Камерите монтирани в близост са запечатали обирджиите, научи "Труд". Те слезли от лек автомобил с шуменска регистрация и били маскирани. Носели шапки до очите, били вдигнали яките на връхните си дрехи и дори се били омотали с шалове. Вероятно нарочно били облекли широки палта. Успяли да неутрализират СОТ-а на магазина и за по-малко от минута строшили патрона, а после си тръгнали с папиросите и парите. Метнали се в автомобила си и напуснали Велино без да оставят следи, защото явно са били и с ръкавици.

Понеже населеното място е завардено от камери от всички страни, те са запечатали, че от влизането до излизането на престъпното дуо от селото, са минали точно 8 минути.

Видеонаблюдението във Велино е направено със средства на селото и дарения.

Благодарение на камерите, често се разплитат криминални деяния дори в съседни села. Сега местните хора очакват бързо залавяне на обирджиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право