Маскирани пребиха семейство и ограбиха птицефермата им във видинско село

Полицията разследва дързко криминално престъпление, извършено в птицеферма, в близкото до Видин село Новоселци, съобщиха от областната дирекция на  МВР.

Сигналът бил получен на 28 август в 23.04 часа. 32-годишен мъж съобщил на тел.112, че двама маскирани проникнали в помещение на фермата, нанесли побой на родителите му и отнели парична сума (точният ѝ размер е в процес на установяване).

Към адреса незабавно били насочени дежурните екипи. Разследващи полицаи, криминалисти и експерти извършили оглед на местопроизшествието. Пострадалото семейство – мъж на 69 г. и жена на 53 г., било прегледано в болница, и двамата отказали хоспитализация.

Случаят е докладван в Районна прокуратура – Видин. Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в областната дирекция и районното управление провеждат активни оперативно-издирвателни мероприятия. Работата на разследващите, под ръководството на наблюдаващ прокурор, продължава в рамките на образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право