Маскиран и въоръжен ограби банков клон (обзор)

Полицаи пазят ограбения банков клон на булевард “Мадрид”. Снимка: Булфото

Задигнати са между 10 000 и 15 000 лв. в различна валута

Маскиран и въоръжен ограби посред бял ден банков клон на столичния булевард “Мадрид”. След нападението успя да избяга. Полицията го издирва.

Екшънът се разиграл около 10 ч сутринта в клон на Банка ДСК. По това време в помещението имало само една служителка и около 7-8 клиенти, които чакали ред. Мъжът с черната маска нахлул с насочен пистолет и изкомандвал никой да не мърда. После задигнал наличните пари в различни валути от касата. По непотвърдена информация откраднатата сума е между 10 000 и 15 000 лв. Ченгетата не знаеха дали пистолетът му е бил боен, газов или пластмасов, тъй като изстрел не е имало.

Около час след грабежа в столичния квартал “Младост” 2 невзрачен “Форд Фиеста” избухнал в пламъци, но от полицията днес отказваха да потвърдят дали това е колата, използвана от разбойника. Ченгета обикаляха до късно следобед улиците около булевард “Мадрид”, за да търсят записи от охранителни камери.

Подобен дързък грабеж бе извършен на 8 ноември м. г. пак от клон на Банка ДСК в кв. “Сухата река”. Тогава маскиран и въоръжен мъж задигна към 1000 лева и още не е разкрит.

Коментари

Задължително поле