Масова сеч на опасни дървета в София До края на 2017 г. махат сухите насаждения в Борисовата градина

С томографски апарат ще следят за болни растения

До края на август Столична община провежда засилена кампания за премахване на сухи и опасни дървета. Това съобщи Димитър Данчев, директор на дирекция “Зелена система” към Столична община. Той обясни, че кметството целогодишно извършва резитба и отсичане на опасни сухи дървета по улици, булеварди, паркове и детски градини. Годишно в София се режат около 1100 сухи дървета по булеварди и улици. На мястото на премахнатите растения се садят нови по два пъти за 365 дни – през пролетта и есента.

От Столична община обясниха пред “Труд”, че засаждат годишно 1300 дървета по улици и булеварди и още между 700 и 800 в паркове и градини.

До края на 2017 г. ще бъдат премахнати сухите насаждения в Борисовата градина. До края на месеца пък предстои да започне маркирането им.

Готви се процедура за избор на изпълнител за обследване на опасните дървета в столицата, тъй като има много, които са видимо здрави, но вътрешно загнили. С томографски апарат ще се установяват проблемните растения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.