Масови оставки блокират община Хасково

Кметът се скри зад уведомление за отпуск

ГЕРБ оттеглиха доверие от градоначалника, не спазвал програмата

Масови оставки блокират работата на община Хасково. Секретарят на кметството Биляна Димитрова и шефът на финансовата дирекция Росица Гаргова депозираха заявленията си за напускане вчера. Ден по-рано оставки депозираха и зам.-кметовете Милена Трендафилова и Евгени Консулов. А причината – несъгласие с работата на Беливанов. На фона на продължаващия скандал, кметът е депозирал уведомление за отпуск, тъй като е на почивка в чужбина.

Припомняме, че ГЕРБ свали политическото си доверие от градоначалника тази седмица. А лично зам.-председателят на партията Цветан Цветанов заяви, че “Беливанов категорично се е отклонил от обещанията, които са заложени в предизборната програма на ГЕРБ”. Не е тайна, че Добри Беливанов бе избран за кмет заради високото доверие, с което се ползва в Хасково и региона депутатът Делян Добрев. Скандалът започна с обвиненията на градоначалника, че Добрев кадрувал в общината.

В сряда депутатът от БСП Елена Йончева направи разкрития за масови назначения в общината на близки и роднини на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който е и областен координатор на партията. А ГЕРБ директно заявиха, че Беливанов бил “в плен” на социалистите.

Санирани са 100 блока

И като най-голям успех на екипа от ГЕРБ посочи санирането на 100 блока с договори с етажната собственост, когато Консулов, Трендафилова и общински съветници от ГЕРБ обиколили жилищните блокове и лично убедили хората да се включат в програмата. В същото време депутатът от БСП Елена Йончева съобщи, че в Община Хасково е страховито, тъй като администрацията била пълна с роднини на Делян Добрев. Той призна в ефир пред една от националните телевизии, че има близки отношения с част от кметския екип, но хората работели като “дрийм тийм”.

 

Трус

Администрацията остава без кадри

Всички кадри на ГЕРБ ще напуснат администрацията на община Хасково. Това стана ясно от думите на областния координатор на партията и депутат Делян Добрев. “Ние свалихме политическото си доверие от Добри Беливанов. Зам.-кметовете подадоха оставки, защото за съжаление, той не взема сам решенията”, коментира Добрев. “Всички хора, които по някакъв начин за свързани с ГЕРБ, доколкото разбрах си тръгват от Община Хасково”, каза Делян Добрев. “Ние постъпихме принципно, оттеглихме си доверието и казахме истината на гражданите и симпатизантите на ГЕРБ. Жалко наистина за двамата напуснали зам.-кметове Евгени Консулов и Милена Трендафилова, които са наистина способни и качествени хора. Всичко, което се случи в града през последните 2 години се дължи на тях”, отбеляза Добрев.

 

Контра

Суджукгейт е детска приказка

Разпределят се обществени поръчки в приятелски кръг, на ключови позиции са 6 човека на Делян Добрев, а кметът е само бушон. Това коментира Елена Йончева (БСП). Едно семейство държи и ножа и хляба в Хасково. Ако това е законно, значи Добрев по един напълно законен начин е придобил община Хасково, допълва Йончева. “Суджукгейт” е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, каза тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика