На 25 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за вторник, 25.02.2020

Задържаха четирима заподозрени за нападението над момче в столичен автобус

550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Турция купува третия си сондажен кораб от Великобритания

Трус от 4,4 по Рихтер в Калабрия

Кухнята влиза в хола на българина Все по-малко софиянци търсят отделно помещение за готвене

14-дневна изолация и наблюдение за всички, пристигнали от Китай в област Сливен

Nasimo отваря прозореца към детството За първи път: Графити изложба в Националната художествена галерия

Полицията в Германия: Шофьорът във Фолкмарзен е врязал умишлено колата си в карнавалното шествие

Медицинските маски свършиха, минаваме на самоделки Заради паниката няма доставки в аптеките

Спират полети от и до Милано Туроператори връщат пари за предплатени екскурзии

Кога ни се полага работно облекло?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 февруари 2020

Ген. Мутафчийски: Всеки ден ще има брифинг във ВМА за коронавируса

Масони от три континента валидираха юбилейна марка в България (СНИМКИ) Обединената Велика Ложа на България отвори за пръв път храм за медиите

Специална марка с изображението на великия Архитект на Вселената бе валидирана в масонски храм в София от Обединената велика Ложа на България (ОВЛБ). Лимитираното издание е по повод на 25 години Обединена Велика Ложа на България.

На събитието присъстваха Великите майстори на Унгария, Швейцария, Белгия, Германия, Испания, Черна гора, Кипър, делегации на велики ложи от Илинойс, Африка, Мали, Бряг на Слоновата кост, Италия, Австрия, Гърция и др.

Изпълнителният директор на Български пощи Деян Дънешки представи юбилейната марка заедно с председателя на българските филателисти Спас Панчев. Изданието е с тираж 10 100 броя и с номинал 2,50 лева, както и марка с номинал 65 стотинки с тираж 11 000 броя, а автор на илюстрацията с масонски символи е доктор Атанас Атанасов.

Любопитното бе, че за пръв път в историята на масонството в България свободните зидари у нас показаха пред медиите действащ храм за ритуали на свободните зидари. „Поздравявам Обединената Велика Ложа на България за откритостта. това е пътят към обществото“, каза по време на събитието Оскар де Алфонсо, Велик майстор на Великата Ложа на Испания и президент на Интерамериканската масонска конфедерация.

„Ясно е, че в съвременните социални мрежи е по-лесно да има негативни коментари, но с отварянето към обществеността ние искаме да покажем, че обвиненията, които често чуваме към масонството, са несъстоятелни“, каза от своя страна пред журналистите Искрен Йотов, Велик майстор на ОВЛБ.

„Масонството преди всичко състояние на духа. Храмът, който ни е събрал днес не е нищо повече от мястото на духовния мир, който трябва да открием и разпространим, раздавайки себе си“, допълни Великият оратор на ОВЛБ Борис Китанов.

Всички чуждестранни делегации на свободни зидари са в България за редовното общо събрание на ОВЛБ, което тази година е посветено на 25 години от основаването на Обединената велика Ложа на България. По време на тържествата бе открита и изложба с масонска тематика.

Още по темата

  1. Искрен Йотов, Велик майстор на ОВЛБ, пред „Труд“: Мисията на масоните е да творят добро Двуличието и демагогията, лицемерието и притворството нямат място в ложите

  2. Масони от цял свят се събират на конференция в България

  3. Великият майстор на ОВЛБ Искрен Йотов пред „Труд“: България даде знак за мъдрост на световното масонство

  4. Старият Велик майстор на Обединените велики ложи на Германия Рюдигер Темплин пред „Труд“: Отличителният белег на масонството е толерантността

  5. Великият майстор на Великата ложа на Ирландия Дъглас Грей пред „Труд“: Щастлив съм да подкрепяме българските си братя

  6. Андрей Богданов, Велик майстор на Великата ложа на Русия пред „Труд“: Кирил и Методий са „масони без престилки“ за Русия, донесли просвещението от България

  7. На национално събрание в София Българските масони избраха нов Велик майстор

  8. Масоните се обединяват

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.