Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Раздадоха вторите Lifestyle Awards Емануела, Константин, Криско, Мегз, Фики и Тита сред големите победители на вечерта

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Полицията задържа четирима иманяри Предотвратена е незаконната продажба на ценни монети

Побой между работници в кравеферма завърши със счупена ръка

Математическата гимназия в Пловдив разполага вече с най-съвременна техника

Специален подарък – 3D модел на герба на Пловдив, направен чрез 3D принтер от учениците от Образцова математическата гимназия „Академик Кирил Попов”, получи кметът на града под тепетата Иван Тотев. Общо 33 броя виртуални очила, чрез които учителите преподават уроците си във виртуална реалност, 1 брой тъч скрийн монитор, 3 броя 3D мултимедии, таблети и първият в общинско училище 3D принтер с 3D скенер, който се използва за учебни цели, е закупило ръководството на ОМГ „Академик Кирил Попов“.

„Не искаме учениците ни да използват пластмаси, затова за 3D принтера използваме специални полимери, направени от захарна тръстика, царевица, картофи и са биоразградими, така че да не замърсяват природата“, обясни директорът на училището доц. д-р Ивайло Старибратов. Закупуването на най-новата техника е резултат от участието на гимназията в общинската програма за модернизация на учебния процес, която е насочена към финансово подпомагане на общинските училища за модернизиране на начините за преподаване. Целта е чрез използване на съвременна техника и интерактивни уроци да се засили интересът на учениците за знания.

Според директора на учебното заведение помощта на Община Пловдив е неоценима, тъй като децата ще получат знания и умения при работата си със съвременни технологии. „Това дава възможност за качествено нов учебен процес, което, съчетано с възможностите за закупуване на лицензи и инсталиране, и работа с платформите за обучения – Google Education и Microsoft 365, изцяло променя начина по който се води учебният процес,“ уточни кметът Иван Тотев.

Той заедно със заместник-кмета Стефан Стоянов и кметът на района Западен Димитър Колев посетиха Математическата гимназия и се запознаха с новостите, внедрени в учебния процес от тази учебна година. За периода 2013 – 2017 год. от общинския бюджет са инвестирани 469 908 лв. Само за настоящата година разходите за модернизация на учебния процес се очаква да са 364 199 лв., от които 279 970 лв. от бюджета на Община Пловдив и 87 229 лв. от делегираните бюджети на училищата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете