Математичка от ДПС спечели изборите в с. Друмево

Íóðàí Ìóñà îò ÄÏÑ ñïå÷åëè èçáîðèòå çà êìåò íà øóìåíñêîòî ñ.Äðóìåâî

Шуменското село Друмево си избра нов кмет на частичните местни избори в неделя - Нуран Муса/44г./ от ДПС. Действителните бюлетини бяха 497, тя печели с 259 гласа/52,11%/, кандидатът на ГЕРБ е втори с 45,27%, а трети остана желаещият поста от БСП с 2,6%. До вот 3 в 1 в Друмево се стигна след като предишната кметицата пак от ДПС реши да се пресели в Дюселдорф.

Пред "Труд" Муса обяви, че няма никакво намерение да напуска не само България, но и селото, защото не го е правила през целия си живот. След завършване на "математика и информатика" в Шуменския университет продължила да живее в родното Друмево, въпреки че в града имала по-големи шансове да си намери работа като учител. Вече 16 г. е домакин в селската детска градина и в понеделник още беше там. Едно от обещанията й към местните хора е, че детското заведение с 40 деца, няма да бъде закрито. Зарича се да запази и средищното училище в с.Друмево.

Още една стара рушаща се сграда на школо има в селото и на първо място тя трябва да се обезопаси, за да не стане инцидент, казва Муса.

Другото й обещание към хората е да заработи новоизградения Дневен център за възрастни хора с увреждания и в него да бъдат назначени само местни хора. Кореняк кметицата ще се стреми да открие и други работни места в селото, защото това е искането на малкото останали млади.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика