Материали за пътна безопасност изпрати Котбус в Търговище

Дарението е за детски градини и е част от общинския обмен

Образователни материали по безопасност на движението получиха от Германия децата от две градини в Търговище. Помагалата, които включват свотлоотразителни шапки и жилетки, комплекти за първа помощ, пътни знаци и ред други, са осигурени от общината в град Котбус, която е побратимена на Търговище.

Материалите са изпратени след визита на делегация от Германия миналото лято в българския град. Тогава в рамките на посещението гостите бяха в детски градини, където разгледаха мобилен център за безопасност на движението, както и специална площадка, пресъздаваща реална картина на движението, за да се научат децата как да пресичат, какво показва светофарът и т.н.

Изпращането на материалите е част от обмена на добри практики между двете общини, съобщиха от местната администрация. В последните години тя възстановява и активизира сътрудничеството с побратимените градове.

Дарението от Германия пък в градините отнесоха лично кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят на общината Христалина Халачева, за да предадат посланията на колегите си от Котбус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони