Матьо Февр над всички в гигантския слалом в Банско

Матьо Февр избухна за втори път в рамките на седмица и показа, че е най-добрият състезател в гигантския слалом в момента. Французинът, който дойде в Банско като новия световен шампион в дисциплината, спечели втория старт от Световната купа на пистата „Марк Жирардели“, като остави далеч зад себе си лидерите в генералното класиране Марко Одермат (Швейцария) и Алекси Пентюро (Франция).

Февр поведе със сериозен след много бързо и стабилно каране в първия манш, а Филип Зубчич нямаше как да го изненада за втори пореден ден. Хърватинът отново се спусна в типичния си рискован стил, но допусна груба грешка, която му струва почти 2 секунди. Във втория манш пък Лоик Меяр (Швейцария) и Жан Кранец (Словения), които бяха на по-малко от секунда, допуснаха грешки и улесниха задачата на Февр, който трябваше само да запази част от аванса със сигурно каране до финала. Одермат пък финишира втори на 0,75 сек, но не успя да съкрати много от аванса на Пентюро в битката за Големия кристален глобус. Алекси този път запази и двете си щеки до финала, за да завърши трети на 0,81 сек и вече има 1034 точки в генералното класиране, а швейцарецът е с 824 т. Доста по-оспорвана е битката им за малката световна купа в дисциплината. Пентюро отново е начело с 550 т., Одермат е втори с 525 т., но в играта може да се намеси и Зубчич, който след триумфа в Банско в събота е трети с т.

Гостите отбелязаха отличната организация на стартовете, а въпреки необикновено топлото време, от скиорите почти не се чуха оплаквания от пистата.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт